USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

У кількох регіонах України горять торфовища, сміттєзвалища та ліси

10 Вересня 2019 23:38
Найвищий рівень пожежної небезпеки надзвичайники оголосили у більшості регіонів країни. Через посуху та відсутність дощів вогнем охоплені торфовища, сміттєзвалища та ліси. Деякі осередки займання пожежники гасять по кілька днів, йдеться у ТСН.19:30.

Київська область

На Київщині пожежники локалізують відразу п’ять займань. Найбільше, площею вісім гектарів, поблизу села Романків. Глибина прогорання – близько десяти сантиметрів. Рятувальники змушені заливати поле водою. Її качають з найближчого каналу. Причиною такої біди, могла стати банальна людська необережність.

У селі Трипілля другий день гасять сміттєзвалище. Відкритий вогонь уже приборкали, займання локалізували, але роботи досі вистачає.

У Києві, поблизу станції метро Лісова після обіду вогонь охопив сосновий ліс. Рятувальники ледь встигають прорити рівчак, щоби полум’я не поширювалось. Дерева та ґрунт заливають із водомета.

Чернігівська область

У місті Прилуки горить сміттєзвалище. Стовп чорного диму йде на місто. Ті, хто живе поруч, відчувають ще й їдкий запах.

Рятувальники працюють і вдень, і вночі. Кажуть, звернуть роботу лиш тоді, коли переконаються, що немає джерел загоряння. Керівник полігона відходів стверджує, що сторонніх на території перед пожежею не бачили. Ймовірно, сталося самозаймання.

Харківська область

У Чугуївському районі палає військовий полігон. З вогнеборцями працюють і військові. Роботу ускладнює те, що на території лежать снаряди, які залишились після навчань.

«Потрібно додаткові сили саперів. Вони проводять розмінування території для того, щоб спеціалізована техніка могла прибути на місце», – каже заступник міського голови Чугуєва Ігор Кащавцев.

Столичні екологи кажуть, що чад зі сміттєзвалищ небезпечний.

«Це безперечно отруйні токсичні речовини, які впливають на всі компоненти довкілля. Найбільше, звичайно, забруднюється атмосферне повітря, переносячи ці маси на великі відстані. Це серйозна загроза для життя і здоров’я людей. Особливо для дітей або людей похилого віку, які вже мають хронічні захворювання», – пояснила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus