USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ківерцях проживає півтори тисячі переселенців: як їм допомагають в громаді

5 Серпня 2022 13:44
У Ківерцях, що неподалік Луцька, станом на 4 серпня проживає півтори тисячі переселенців.

Кількість внутрішньо переміщених осіб, які реєструються у громаді, постійно змінюється, бо люди мігрують. Про це розповів Суспільному Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук.

«В основному люди місцеві беруть їх на квартири, здають будинки. Допомагають меблями, продуктами. Створили такі локації для внутрішньо переміщених українців», – каже він.

В один з пунктів видавання гуманітарної допомоги у Ківерцях по дитячий одяг прийшла вимушена переселенка Світлана Каліберда. Із родиною приїхала на Волинь у квітні з селища Райгородок Донецької області.
«Нас шестеро людей виходить. Двоє дітей, чоловік має інвалідність, ще сестра з малою дитиною, якій чотири роки. Проживаємо у квартирі, знімаємо. Напевно, будемо тут зимувати, тому що туди їхати неможливо», – розповідає жінка.

Вимушена переселенка Віра Журба каже, що приходить до волонтерського пункту в Ківерцях часто. Тут брала взуття, одяг, постільну білизну. З рідного міста Ізюма приїхала лише з документами. Найменший син жінки захищає Україну в складі Збройних сил України.
Для того щоб отримувати гуманітарну допомогу, потрібно зареєструвалася у Ківерцівській міській раді та написати відповідну заяву.
Зі слів Ківерцівського міського голови, зараз по допомогу звертається менше людей, ніж було в березні та квітні. Проте найближчим часом у місті готуються прийняти ще 250 переселенців з місць, де тривають активні бойові дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Серпня 2022 14:46
хай ще їм землю виділить місцева влада під будівництво, учасникам бойових дій місцеві депутати не хотіли виділяти ділянки під забудову, то тепер нехай їх мер і депутати йдуть і воюють разом з переселенцями, чи сподіваються далі спокійно відгодовувати свої телеса

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus