USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Колумбусі знесли пам'ятник Колумбу: на черзі перейменування міста

2 Липня 2020 09:48
Жителі міста Колумбус, штат Огайо, знесли бронзову статую Христофора Колумба, подаровану їм в 1955 році муніципалітетом італійської Генуї.

Про це повідомляє в середу, 1 липня, місцевий телеканал WBNS, передає Newsru.co.il.

Великий мандрівник і відкривач Америки був скинутий з постаменту близько 03:00 за місцевим часом. Статуя буде зберігатися на одному з міських складів.

Місто, назване ім’ям Колумба, має намір розширювати і поглиблювати процес переоцінки національного героя Америки, який, як вважають опозиціонери, символізує перевагу білої раси і несе таким чином відповідальність за руйнування культури корінних народів.

Мер міста Ендрю Гінтер заявляє, що для багатьох американців цей пам’ятник є нагадуванням про патріархат, пригнічення і соціальне розшарування: «Він не представляє наше велике місто – ми не хочемо жити в тіні потворного минулого».

Статуї Колумба також знесені в Сент-Луїсі, штат Міссурі, у Річмонді, штат Вірджинія, і Сент-Полі (Міннесота). У Бостоні (Массачусетс) пам’ятник Колумбу обезголовили маніфестанти, у Майамі (Флорида) такий пам’ятник зазнав вандалізму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus