USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Протести в США: з Вашингтона почнуть виводити майже 4 тис. нацгвардійців

7 Червня 2020 12:12
Службовців Національної гвардії США 8 червня можуть почати виводити з Вашингтона, їх зараз там майже 4 тисячі.

Про це заявив командувач Нацгвардією округу Колумбія Вільям Вокер, повідомляє Новое время з посиланням на CNN .

«Вони будуть передислоковані. Можливо, вже в понеділок», – сказав він.

За його словами, у Вашингтоні перебувають близько 3,9 тис. нацгвардійців, мобілізованих з 11 штатів для підтримки 1,2 тис. колег зі столичної національної гвардії.

Раніше стало відомо, що Пентагон стягнув в федеральний округ Колумбія близько 1,6 тисяч військовослужбовців на тлі масових акцій протесту.

У США понад два тижні не вщухають протести через загибель афроамериканця Джорджа Флойда, після жорстокого затримання поліцейським.

Його затримали 25 травня в Міннеаполісі за підозрою у використанні підроблених купюр. При затриманні поліцейський натиснув йому коліном на горло, проігнорувавши слова Флойда про те, що він не може дихати.

Смерть Флойда викликала хвилю протестів у всіх Сполучених Штатах. Демонстрації переросли в безлади і зіткнення з поліцією. У багатьох містах була введена комендантська година і залучена Національна гвардія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus