USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі дівчині-сироті пересадили нирку, а чоловіку з Турійського району – серце

26 Лютого 2021 14:41
У Ковелі провели трансплантацію серця та нирок.

Про це повідомила засновниця ГО «Всеукраїнська платформа донорства «iDonor» Ірина Заславець.

«Серце, дві нирки і печінка – в Україні триває іще одна трансплантаційна доба!

Цього разу Ковель, де наприкінці 2019-го трансплантацію запустив Олег Самчук.

Цієї ночі там пересаджено серце і нирки, печінку забрали у Київ і просто зараз трансплантують.

Донорка – 44-річна жінка, яка померла через інсульт. Він був повторним. Перший раз вразив її рік тому, тоді пацієнтку вдалося врятувати, цього разу, на жаль, ні. Операція не допомогла. За жахливим збігом обставин, не так давно від інсульту померла її мама.

Вчора, після того, як консиліум лікарів констатував смерть мозку, донька і зять погодилися на донорство.

Отож, хто отримав органи?

Одна нирка дісталася 24-річній дівчині з Маневиччини. Вона сирота, має 5-річну донечку. Відколи чотири роки тому відмовили нирки, перебувала на діалізі. Її нова нирка запрацювала просто на операційному столі. Пересаджувати її місцевим лікарям, а саме Олександру Голубу, допомагав трансплантолог НІХТ ім.Шалімова Владислав Закордонець.

Другу нирку отримав 52-річний чоловік з Бердичева. Він мав хронічну хворобу нирок і останні дев’ять місяців перебував на замісній нирковій терапії.

Нове серце забилося в грудях чоловіка з Турійського району. Він кілька років хворів на дилятаційну кардіоміопатію – серце уже не могло перекачувати кров, воно було збільшене в кілька разів. Пересаджувати його місцевим лікарям допомагала команда Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова.

Печінку забрали до Києва, в НІХТ ім.Шалімова. Пересаджувати її розпочали зранку. Наразі все ще триває», – написала Заславець.
Нагадаємо, за 2020 рік у Ковельському МТМО провели 15 операцій із пересадки органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus