USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі провели першу в Україні за останні 15 років трансплантацію серця

26 Грудня 2019 07:00
У Ковельському МТМО провели першу в Україні за останні 15 років трансплантацію серця.

Про це повідомляє Ковельське МТМО.

Ковельське МТМО стало першим за останні 20 років в Україні, хто отримав ліцензію з трансплантології та першим за останні 15 років, які провели провели трансплантацію серця. Операцію проводила бригада лікарів Інституту Серця МОЗ України на чолі з Борисом Тодуровим. Пацієнта везли з Києва, оскільки не можна було привести донорське серце до столиці.

Донором став пацієнт з важкою відкритою черепно-мозковою травмою в якого бригадою спеціалістів констатована смерть мозку. Родичі дали згоду на проведення операції вилучення органів померлого для пересадки і цим самими врятували здоров’я та життя відразу трьом пацієнтам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 26 Грудня 2019 18:44
Не коректна назва інформаційного матеріалу! При чому тут взагалі Ковель, як центр по проведенню операції з трансплантології серця?! Адже цю операцію проводила бригада лікарів Інституту Серця МОЗ України на чолі з Борисом Тодуровим, а Ковель, лише через особливі обставини, став місцем її проведення!! Думаю, Ковельському МТМО ще дуже далеко до самостійного проведення таких операцій!! Сенсаціії не вийшло у журналістів - пишіть про дійсність, а не видавайте бажане за дійсність.
Волинянин до Лучанка Показати IP 26 Грудня 2019 20:40
Згоден, що Ковельське МТМО тут ні при чім, але радий за те що у нас на Волині а не в Кременчуці чи Чернігові, хоч я не проти щоб такі операції могли проводити скрізь. І після бригади київських лікарів якийсь досвід у ковельчан залишиться. І не треба лучанам так болісно переживати що ця операція була проведена не в Луцьку. Будуть такі операції проводитись і в Луцьку як і багато інших операцій на серці. Україна та й зокрема Волинь багаті талантами...Тільки проблема втримати їх тут в Україні,
Колишня Лучанка тепе до Лучанка Показати IP 27 Грудня 2019 07:01
Як це Ковель недочого??????? Так можливо і пересадку серці провели ковельські лікарі разом з київськими. Але в ту ніч також була проведени операція по пересадці нирки, від тогож донора, яку ковельські лікарі провели самостійно( доречі це вже 3 пересадка за 2 міс, а друга від померлого донора) Так пересадка серця це новинка, але до цього йдеться. Там де хороші молоді керівники, які працюють для всіх а не собі в кишеню, там щось і робеться.
Волиняночка Показати IP 27 Грудня 2019 07:14
ПЕРШ ЗА ВСЕ ХОЧУ ВИСЛОВИТИ СПІВЧУТТЯ РІДНИМ ДОНОРА. І ВИСЛОВИТИ ЩИРЕ ДЯКУЮ ЩО ВОНИ ПОГОДИЛИСЬ І ЦИМ ВРЯТУВАЛИ ЖИТТЯ 3 ЛЮДЯ І ВІН , ХОЧ І ЧАСТКОВО ПРОДОВЖУВАТИМЕ ЖИТИ В ТИХ ЛЮДЯХ. Ковельські лікарі молодці, і непотрібно говорити що вони недочого)))) Серце пересаджене київ +ковель. А нирки???? І це не перша пересадка нирок. А ви подивіться на умови в лікарнях, палати коридори все відремонтоване, красиве. Я вірю що людям будуть допомагати і далі. Сили і наснаги вам Ковельське МТМО І ВСІХ З НАСТУПАЮЧИМИ СВЯТАМИ)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus