USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі зросли тарифи на тепло і гарячу воду

15 Листопада 2018 13:05
На позачерговому засіданні виконкому у м.Ковелі затвердили нові тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води.

Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Міський голова Олег Кіндер попросив аргументувати рішення про зміну тарифу представників ПТМ «Ковельтепло».

Як зазначила заступник директора, начальник планово-економічного відділу Тетяна Яковук перегляд тарифів відбувався шляхом коригування за окремими статтями витрат з причин, які не залежать від підприємства. Серед обгрунтувань зміни вартості послуг вона назвала зростання ціни на газ з 1 листопада на 22,8% для населення та у 2,2 рази для релігійних організацій, а також збільшення розміру мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2018 року.

Вартість послуг на опалення зросте для населення на 18,9 відсотка, для релігійних організацій — на 57,5 відсотка; з централізованого постачання гарячої води — на 18,7 відсотка для населення (релігійні організації цією послугою не користуються).

Для даних категорій споживачів тарифи становитимуть: опалення - 1868,34 грн/Гкал; централізоване постачання гарячої води – 101,36 грн/ кубм.

Централізоване опалення за квадратний метр нині у Ковелі коштує 33,23 гривні, а зросте до 39,49 гривні; централізоване постачання гарячої води за метр кубічний коштує 85,42 гривні, а зросте до 101,36 гривні.

Міський голова наголосив, що у Ковелі тарифи є середніми по Україні. На сьогодні “Ковельтепло” не враховує ріст ціни на паливно-мастильні матеріали та ряд інших чинників, бо це призвело б до ще більшого підняття цін.

Зрозуміло, що людям і так важко витримувати таке навантаження. Тому у структурі тарифу для потреб населення закладено нульовий рівень рентабельності підприємства і з міського бюджету будуть виділятись кошти на поповнення статутного фонду “Ковельтепло”.

Нові тарифи будуть введені в дію з 1 грудня 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 15 Листопада 2018 13:38
Дешевшати вже нiчого не буде! Треба до того звикати, брати залiзничники! 5 рiчницю майдану маемо на носi. Треба звикати.
Навуходоносор Показати IP 15 Листопада 2018 14:13
Киндер попросил обосновать повышение цен на тарифы...Хотелось бы посмотреть в глаза этим обоснователям, которые научились обосновывать что угодно, даже существование жизни на Марсе. Одним словом, каждый ковельчанин получит в канун нового 2019 года платежки на тепло с киндер-сюрпризами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus