USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Сотні мільярдів доларів: у Кремлі порахували фінансові збитки від санкцій, – Bloomberg

17 Вересня 2022 07:10
У Міністерстві фінансів РФ порахували прямі збитки для фінансового сектору країни внаслідок запроваджених країнами Заходу санкцій за її вторгнення в Україну.

Про це пише Bloomberg з посиланням на внутрішній документ Міністерства фінансів Росії, передає Економічна правда.

Фінансовий сектор Росії зазнав сотень мільярдів доларів "прямих збитків" від широких санкцій, запроваджених США та союзниками.

Оцінка, яка включає значні удари по фондовому ринку, банківському капіталу, а також 300 мільярдів доларів валютних резервів, заморожених санкціями, була включена до презентації для наради топчиновників РФ минулого місяця.

Росія оцінила, що внаслідок санкцій втратила: 40% ринкової капіталізації; 300 млрд доларів резервів Центробанку РФ; 4,6 трлн руб. у вигляді заморожених євробондів; 10% капіталу банківської системи; 563 млрд руб. заморожених роздрібних активів, а також активів, що перебувають у депозитаріях.

Читати ще: Приховане маніпулювання демократіями: Росія з 2014 року витратила $300 млн для впливу на світову політику

Крім того, у презентації йдеться про вплив через санкції на 80% активів банківського сектору, відключення від міжнародної платіжної системи Swift і втрату доступу до ключового обладнання та програмного забезпечення. Зазначається, що такі інструменти, як деривативи, хеджування, єврооблігації та первинні публічні пропозиції, "практично зникли".

У звіті не наведено загальної оцінки удару від санкцій, він зосереджується на фінансовій системі та не розглядає вплив на економіку в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus