USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Кувейті температура повітря досягла 70 градусів за Цельсієм на сонці, – ЗМІ

11 Липня 2021 22:49
Температура повітря в Кувейті в останні дні демонструє рекордні навіть для цієї близькосхідної країни показники: 53,3 градуса Цельсія в тіні і 70 градусів за Цельсієм на сонці.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Al Rai, нинішнє літо в країні, таким чином, стає найспекотнішим за останні приблизно 70 років.

На тлі аномальної спеки влада низки регіонів Кувейту закликала жителів економніше споживати електроенергію, а також замінити старі кондиціонери в будинках і офісах, оскільки вони завдають серйозне навантаження на місцеву енергосистему.

«Подібні високі температури пояснюються насамперед близькістю Кувейту до тропіку Рака, де сонце знаходиться прямо перпендикулярно йому. Іншою причиною є так звана сезонна Індійська депресія (тропічний циклон, що формується в Індійському океані, з вітрами від 14-17 м/с і вище – ред.), впливу якого цього року, крім Кувейту, також зазнають Саудівська Аравія і південні регіони Іраку», – наводить видання слова члена арабського Союзу астрономії і космічних наук Бадра аль-Аміра.

Він вважає, що через серйозні зміни клімату в регіоні і в світі протягом найближчих 50 років середня температура повітря в літній час в Кувейті може досягти 60 градусів за Цельсієм.

Тим часом у Департаменті метеорології при Генеральному управлінні цивільної авіації Кувейту заявили, що не підтверджують такі високі показники аномальної спеки, зупиняючись на рівні 53,5 градуса за Цельсієм на сонці, проте допускають, що термометри в автомобілях та інші вимірювальні прилади дійсно можуть показувати від 65 до 70 градусів, передає ТАСС.

За даними відомства, помірна температура повітря в нічний час доби і висока температура вдень в країні збережуться до дня осіннього рівнодення, тобто то 22 вересня. Однак, як вказали опитані газетою фахівці, «вже можна сказати, що зареєстровані показники температури є найвищими в світі на поточний момент».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus