USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У лютому через Волинську митницю до бюджету надійшло 2,4 млрд грн

6 Березня 2024 12:25
Попри зусилля польських блокаторів звести нанівець автотранзитний потенціал Волині, регіональний бізнес слугує взірцем економічної стійкості та логістичної гнучкості.

Про це свідчить аналіз виконання Волинською митницею індикативних показників доходів державного бюджету у лютому 2024 року. Із прогнозованих на цей, хоч і переступний, але найкоротший місяць 2,71 млрд гривень суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності сплатили 2,44 млрд гривень або 90%, інформують митники.

Основним фактором роботи у звітному періоді було блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, розпочате з 9 лютого. За дві декади вантажопотік значно скоротився. Середньоденні надходження митних платежів з першого до останнього банківського дня місяця знизились на 34%: з 153 млн грн до 102 млн грн.

Однак у цілому, порівняно з січнем 2024 року, сума акумульованих та перерахованих митницею до держбюджету платежів зменшилися лише на 70 млн грн або на 3%.

Читати ще: Українська економіка втратила понад €1,5 мільярда внаслідок блокади західних кордонів, – експерт

"Дякуємо українським перевізникам, суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності та декларантам за витривалість, винахідливість та співпрацю у наповненні української скарбниці!" – йдеться у повідомленні Волинської митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus