USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Лівії ракетним ударом знищили українські літаки: є загиблий

28 Липня 2019 13:21
У Лівії під час ракетного обстрілу знищено два військово-транспортних літаки Іл-76, які, ймовірно, належать приватній українській авіакомпанії.

Також вибухнув склад боєприпасів, що належить силам Лівійської національної армії під керівництвом Халіфи Хафтара. Про це повідомляє телеканал Al Jazeeraз посиланням на заяву Уряду національної єдності, пише Gazeta.ua.

«Літаки, за умовами фрахту, перевозили зброю з Об’єднаних Арабських еміратів для однієї зі сторін конфлікту і, за непідтвердженими даними, пілотувалися українськими екіпажами. Командир одного з літаків загинув під час ракетного удару», – сказано в повідомленні.

Зазначається, що інцидент стався під час боїв сил Лівійської національної армії та Уряду національної єдності (УНЄ) за аеропорт Аль-Джуфра. Поки офіційні коментарі від сторін конфлікту в Лівії відсутні.

Загиблий українець – Володимир Бухальський, який працював заступником командира авіабригади. Він пройшов не одну гарячу точку, брав участь у багатьох операціях «Північний сокіл». Доводилося йому бувати і в Лівії. У 2011 році він був командиром екіпажу літака, який вивозив українців із початком масових заворушень. У нього залишилися дружина і дочка, які живуть в Мелітополі, пише РІА Мелітополь. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Поясніть Показати IP 28 Липня 2019 13:29
Як може Військовотранспортний літак належати приватній компаніі?
здравомислячий до Поясніть Показати IP 28 Липня 2019 21:02
А ви що забули в якій країні живете?В Україні можливо ВСЕ-тому що це країна чудес!
пояснюю до Поясніть Показати IP 29 Липня 2019 08:05
Це просто літак Іл-76 він здебільшого використовується як військово-транспортний і по звичці його так називають. Це просто літак який придбала фірма. Це зовсім не означає, що він з льотовища ЗСУ України.
Так-так Показати IP 28 Липня 2019 13:48
В Україні це нормально. Бізнес понад усе, держава з її функціяими - зло!
До поясніть Показати IP 28 Липня 2019 14:16
Так само як і залізничні платформи ,цистерни,вагони . І належать вони людям які вдівають вишиванку ,маю прапор і співають гімн України.
Просто Показати IP 29 Липня 2019 06:59
За що воюють ті чорномазі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus