USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьк з Києва вперше приїхав двоповерховий електропоїзд. Фото

23 Серпня 2022 17:49
Двоповерховий комфортабельний електропоїзд чеського виробництва Skoda, що відтепер курсуватиме з Києва до Луцька, вперше прибув в обласний центр Волині. Це була тестова поїздка.

Про це повідомляє Район.Луцьк.

Поїзд приїхав 23 серпня, близько 13:00.

Цей електропоїзд є першим швидкісним маршрутом, який з’єднає Рівне та Луцьк зі столицею України.

Старший стюарт Антон Приян розповів, що потяг вміщає понад 600 посадкових місць. Він поділений на шість вагонів, два з яких мають перший клас комфорту. У них – зручні широкі місця з можливістю регулювання, біля кожного крісла є висувні столики, а також розетки і роз’єми для підзарядки гаджетів. На стіні висить цифрове табло, що повідомлятиме пасажирів про зупинки, а також телевізор.
«У п’ятому вагоні в нас знаходиться буфет. Там можна прийти, замовити кави чи чаю, попити. Вагони нижчого класу теж досить комфортні. Тільки мають трохи інші крісла, які не регулюються і не мають вмонтованих столиків», – розповідає Антон Приян.
Поїзд також обладнаний сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами. Також у поїзді є онлайн-бібліотека та QR-коди для зворотного зв'язку щодо якості перевезень.
Машиніст потяга, що поспіхом визирає з кабіни, на запитання чи відрізняється управління ним він керування старими поїздами каже: «Це як порівняти машину на механіці і машину-автомат».
До слова, це вже другий двоповерховий електропоїзд Skoda, який був відремонтований та повернутий на маршрут. Перший запустили у грудні 2021 року. Зараз він курсує з Києва до Чернігова. До цього часу поїзди п’ять років не експлуатувалися, оскільки потребували значного ремонту.

Вартість проїзду за повним маршрутом становить 163 гривні (бокове місце 3-класу), 2-клас коштує від 350 гривень, 1-й вартуватиме вже понад 700 гривень.

Ціни відрізняються залежно від вагона, поверху і типу місця для поїздки.

Як пише Конкурент, новий поїзд долає маршрут між станціями Київ та Луцьк за 5 годин 22 хвилини. Для порівняння, маршрут між цими станціями пасажирський поїзд «Ковель – Київ» долає за 8 годин 28 хвилин.

Поїзд зупиняється у Луцьку, Ківерцях, Рівному, Шепетівці та Києві.

Зі столиці він вирушатиме щодня, крім середи, о 07:25, прибуватиме в Рівне об 11:54 та до Луцька о 13:12. У зворотному напрямку поїзд теж курсуватиме щодня, крім середи. Вирушатиме з Луцька о 15:20, з Рівного о 16:25 та прибуватиме до Києва о 20:42.

Довідка

Два поїзди Skoda EJ675 було придбано перед чемпіонатом з футболу Євро-2012. Відтоді їх повноцінний капітальний ремонт не проводився. Зазначені електропоїзди є двосистемними (курсують електрифікованими дільницями на постійному та змінному струмі), кожен складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км/год.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
дідо Показати IP 23 Серпня 2022 17:52
бабкам з кравчучками та безхатькам сподобається нові вагони...і їх тарганчикам також..
бабо до дідо Показати IP 23 Серпня 2022 19:00
такі ніщеброди ніколи не зможуть купити собі білет на цей поїзд
бабо до дідо Показати IP 23 Серпня 2022 19:25
А ти вже давно нікому не подобаєшся :)
Правдун Показати IP 23 Серпня 2022 18:13
Все нічого, врахувавши коли їх придбали, та є одне але!!! Раніше: ввечері сів у потяг, ніч поспав, - на ранок в столиці!!! Вирішив за день справи, на вечір в потяг, ніч поспав - на ранок вдома!!!!! А тут на ніч поїхав до столиці, заплатив за ночівлю, вирішив свої справи., ще раз заплатив за ночівлю, чи сидячи всю ніч на вокзалі, і о 07 ранку поїхав додому., витрат лишніх купа, планування часу в дупі!!!!! Молодці!!! Все для людей через дупу
Брєд до Правдун Показати IP 23 Серпня 2022 19:32
Якщо вам зручно їхати 8 годин, так вам ніхто і не заважає,це новий рейс, а попередній ніхто не скасовув.На вашу фразу " Все для людей через дупу" можу сказати, що це дійсно зроблено для людей, щоб на дорогу витрачати менше часу, а для таких як ви, що не зроби, то все не так і всюди шукаєте зраду!
Правдун до Брєд Показати IP 23 Серпня 2022 20:05
Ви помиляєтесь на 1000% По перше як ви можете робити висновки про людину, по одному вислову, самі його не зрозумівши????? Виїздив 10 років потягом по маршруту Луцьк - Київ/Київ - Луцьк Знаю про що кажу!!!! При любих потребах зміст/доцільність потрапити у столицю на ніч??????, будь то навчання, лікування, бізнесові справи чи туризм?! Ти автоматично шукаєш(відповідно оплачуєш) житло здебільшого після заходу сонця, пів дня провівши у потязі!!! Зміст??????? У великому місті, навіть проснувшись о 05:00, тратиш багато часу на доїзд!!!!! А тут варіант - провів день/….надцять днів у столиці, ти ще раз ночуєш, щоб з самого ранку сісти у потяг і знову ПІВ ДНЯ провести у потязі!!! Ви так мене критикуєте, самі певно, ні разу до подібного маршруту не мали!!!! Фраза «через дупу» малося на увазі Укрзалізницю а не владу!!! Яке нормальне керування могло придбати потяги 10 років тому і тільки зараз знайти кошти на ремонт?!! 10 РОКІВ КАРЛ!!!!!!!!!!
Григорій до Правдун Показати IP 23 Серпня 2022 21:03
Не суди по собі, можливо є достатньо людей, які мають варіанти ночівлі і не їдуть на день.
Петро до Григорій Показати IP 23 Серпня 2022 22:01
Є достатньо людей що взагалі не їдуть поїздом і що? Поседіти цілий день в кріслі можна і в автобусі, але що робити по приїзду в комендантській час?
Григорій до Петро Показати IP 24 Серпня 2022 14:33
20 42 - це не комендантська година. У цьому потязі в туалет сходити під час пересування ТЗ(на відміну ивід автобусів немає витрат часу на зупинки), можна розім'ятися пройтися по салону і ціна нижча ніж автобус. Якщо вам щось не подобається, це не привід щоб це ганьбити(і себе заодно). Стосовно ремонту потягів і корупційної складової з боку укрзалізниці, тут питань вистачає, я повністю згідний.
Куций до Правдун Показати IP 24 Серпня 2022 00:54
Про дупу... укрзалізячники даним розкладом таки прикривають свою пяту точку, електропоїзд не буде ночувати десь в корчах на кінцевій в Луцьку - таке рішення покращує житіє дупи. Лише змінити графік руху навпаки - 07:25 відправлення з Луцька, 13:12 прибуття до Києва; 15:20 відправлення з Києва, 20:42 прибуття до Луцька. В разі дрейфу графіка відправлення з Луцько о 05:25 та прибуття до Києва о 11:12 картина стає цікавішою. За 4 години можна вирішити питання повязані з відрядженнями в 50% випадків. Навіть з реверсом існуючого графіка існують практичні варіанти, наприклад ел.поїздом прибувати до столиці о 13:12 вертатись додому чи маршруткою чи ковельським. Для тих хто накинувся на правдуна що в даному випадку буде не так, і графік по "їхньому" ... тільки чого не було зробити з початку саме так? А все через Дупу - неБита! В свій час довелося їздити в серію відряджень до Одеси, потяг прибував о 10:30 а вже 18:12 тим самим потягом до Луцька який прибував о 08:06. За 7 годин вмрішувалися всі питаня а часом хватало часу заглянути на привіз чи 7 км. Привів приклад раціонального розкладу.
Читач Показати IP 23 Серпня 2022 21:15
НЕ РАЦІОНАЛЬНИЙ ГРАФІК !!! Раніше вже їздила така електричка. Недовго. Бо реально їздило мало людей. Дорого і незручно. Нічний поїзд практичніший 100%. Або вдень - маршрутка! Наступають на ті самі граблі. Життя нічому не вчить наших керівників. Прогноз: нова електричка їздитиме недовго через нерентабельність. Зовсім скоро додадуть кучу зупинок , а через це накинуть час в дорозі до 2-х годин довше...
Кому це вигідно до Читач Показати IP 24 Серпня 2022 10:50
Спонсор графіку руху нового потягу - мережа київських квартирних агенств -"Здам кімнату для ночівлі".
Правда до Кому це вигідно Показати IP 25 Серпня 2022 15:53
А я думаю,до чого той графік?Кругом лобісти бізнесу!
Графік руху нікудишн Показати IP 26 Серпня 2022 15:27
Було б , щонайменше, в три рази більше пасажирів, якби цей потяг відправлявся приблизно о 22.00. Як з Луцька, так і з Києва. ЦЕ БУЛО Б ДУЖЕ ЗРУЧНО ДЛЯ ПАСАЖИРІВ !
Графік руху нікудишн Показати IP 26 Серпня 2022 15:32
( Виправлення попереднього посту ) Прошу вибачення, малось на увазі наступне : Було б , щонайменше, в три рази більше пасажирів, якби цей потяг відправлявся приблизно о 23.50. Як з Луцька, так і з Києва. ЦЕ БУЛО Б ДУЖЕ ЗРУЧНО ДЛЯ ПАСАЖИРІВ !
Свисток до Графік руху нікудишн Показати IP 26 Серпня 2022 23:45
Просто арихметика - відправлення електропотяга одночасно з кінцевих пунктів потребує ДВА потяги! Це раз. Мінімум, потяг має відправитися з Києва (Луцька) десь о 7-8 годині на Луцьк (Київ) чи в іншому напрямку з поверненням до 23:50. Це два. Сучасна концепція пасажироперевезень в Україні прагне до дених рейсів. Це три. Нема нічого кращого за старе - нічний Ковельський залишається найзручнішим! Ідея гарна, тільки на жаль в найближчий час НЕРЕАЛЬНА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus