USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У луцькій бібліотеці зібрали 500 кг російської літератури на макулатуру

9 Березня 2023 21:17
За три місяці у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва в рамках акції «Скажи НІ російській літературі» зібрали чергову партію книг на макулатуру – майже 500 кілограмів літератури.

Про це розповіла Суспільному директорка бібліотеки Алла Єфремова.

Збір книг продовжили в січні цього року. Зі слів Алли Єфремової, найбільше читачі бібліотеки приносять художньої літератури, але також трапляються російські журнали, книги для дітей, книги з релігійною тематикою та шкільні підручники.

«Поки буде потреба, акція буде діяти. Багато є зарубіжної літератури російською мовою: Маяковський, Пушкін, Толстой, Салтиков-Щедрін, Блок. Якщо люди приносять книжки, ми не відмовляємо і вдячні їм», – говорить директорка луцької бібліотеки.

За період дії акції, сказала керівниця книгозбірні, на макулатуру вдалося передати майже дві тонни російської літератури.

«Ми здавали вже три рази книги на макулатуру. Перший раз здали 925 кг по чотири грн та отримали 3 700 гривень, другий раз – 870 кг книг по 2,50 грн, де отримали 2 175 грн. І третій раз було небагато, 167 кг, і ми отримали за них 535 грн», – каже Алла Єфремова.

Усі зібрані кошти, додала директорка бібліотеки, перераховують на ЗСУ, аби допомогти армії.

У січні 2023-го в обласній бібліотеці для юнацтва зібрали майже дві тонни книг на макулатуру. На полицях для читачів залишили книжки лише українською. Збір російських книг у луцькій бібліотеці розпочали у вересні 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дядько Лев Показати IP 11 Березня 2023 09:24
пора взятися за церкви

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus