USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій лікарні врятували руку чоловіку, який обморозив її, коли ремонтував авто

25 Січня 2022 20:03
24 січня в опікове відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці медичного об‘єднання Луцької міської територіальної громади потрапив чоловік з локальним обмороженням руки.

Про це йдеться на сторінці Медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади.

Хворий розповів, що відморозив руку в гаражі, де поставив авто і хотів підтягнути шланг. Шланг вилетів і рідина вилилась на руку.

«Власне, саме ця рідина нанесла великої шкоди чоловікові. Йому провели оперативне лікування – некректомію, тобто, видалення нежиттєздатних тканин одномоментно з аутодермопластикою – пересадкою власної шкіри, – розповів завідувач відділення Роман Трач.
Як додав, з початку морозів у лікарні вже пролікували чотирьох хворих з обмороженнями. Двоє були з поверхневими обмороженнями, які виписались додому без особливих наслідків для шкоди здоров‘ю. Один – ще лікується. Йому вже провели одне оперативне лікування, при якому забрали некрози стопи і сформували куксу. Наразі хворий готується до другої операції, під час якої буде проведена некректомія з одномоментною аутодермопластикою. Йдеться про органозберігальну операцію для того, щоб молодий чоловік міг ходити.

Роман Трач закликає бути обережними та уважними до себе і близьких у зимову пору року, тому що обморозити кінцівки можна і при плюсовій температурі, довго перебуваючи на вулиці, наприклад, з мокрими ногами.
«Це – лише кілька історій наших пацієнтів, адже за минулі вихідні до відділення екстреної медичної допомоги звернулося 179 пацієнтів, з них – госпіталізовано 58, надано амбулаторну допомогу – 121.

Також поступило 79 травмованих, з них – 21 з переломами, 3 пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусала тварина. В операційному блоці виконано 29 оперативних втручань», – інформують на сторінці медичного об’єднання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вв Показати IP 25 Січня 2022 21:35
То чим обморозив...азотом..чи на морозі? Ви визначіться....що потім писати...про обмороження холодом...і скільки постраждалих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus