USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку ошукують покупців

28 Вересня 2014 11:00
Коли купуєш товар, то очікуєш отримати те, що тобі попередньо обіцяють, утім, реальність може бути зовсім іншою. Як боротися з такими - розповідають фахівці.

На "вудку" недобросовісного виробника упіймалася лучанка Анна Золотухіна, яка, бажаючи поласувати морозивом-"гігантом", знайшла під обгорткою зовсім не те, що було намальовано на ній.

Про це пані Анна написала у своєму листі до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини.

«Я купила вершкове двошарове морозиво «Ваніль-лимон ГІГАНТ». Заплатила за нього, як для морозива, досить дорого – 11 гривень, це вища ціна, ніж за звичайне морозиво в ріжку. Але як відкрила упаковку, то моєму здивуванню не було меж. На упаковці було зображено, що морозиво справді має бути гігантом: великий ріжок, а зверху, ще в половину стаканчика, мав красуватися жовтенький лимонний смаколик. Насправді ж морозива поклали так, що воно ледь доходило до країв ріжка, це зовсім ніякий не гігант, як би знала – не купувала б», - пише Анна Золотухіна.


Ситуацію прокоментував голова громадської організації «Асоціація захисту справ споживачів» Роман Осадовський. З його слів, це дійсно порушення прав споживача, і виробника можна зобов'язати припинити випуск такого продукту.

«Безперечно, товар не зовсім такий, як його рекламують на етикетці. У цьому випадку можна звертатися в суд. Тоді будуть проведені відповідні експертизи, і виробника можуть змусити припинити таке виробництво. Хоча це клопітно, але можливо», - розповідає Роман Осадовський.

Він також зазначив, що ще одним ефективним способом боротьби з недобросовісними підприємцями є така тактика: не купуєш товар - немає попиту, його припиняють виготовляти.

До слова, скандальний виробник морозива, який виклакав незадоволення споживачів, - компанія "Три ведмеді" з центральним офісом у Києві і виробничими потужностями в Бердичеві Житомирської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Мельник Показати IP 28 Вересня 2014 11:04
Буває, хочеш гіганта ,а насправді смайлик.Ось так і надурили бідну жінку.
Корінний лучанин до Мельник Показати IP 28 Вересня 2014 12:35
А хіба тільки її надурили, і вас би теж , якби купили. Просто вона не стерпіла образ, а інші на бідні споживачі такий лохотрон ігнорують.
анонімус Показати IP 28 Вересня 2014 11:22
вперше стикнулись з маркетингом?
Вова Показати IP 28 Вересня 2014 11:25
дуже часто дурять і не тульки в супермаркетах а й на ринках. Недавно купував на ринку шапочки дитячі -здерли -10 грн. а на шапочці написано, коли вже вдома додивився - 9 грн. я взяв 5 шапочок. от і все. 5 грн. куди? якби був чек а то чеків немає -побачить що хочу купувати і все -вже дурять. напевно на лікуи собі збирають
Лол Показати IP 28 Вересня 2014 11:32
ХМ, но производители ведь часто пишут о том что содержимое может не совпадать с изображением на упаковке=)). Правда как правило они пишут это очень незаметно, и мелкими буквами, на подобии как предупреждение что звонок платный.
споживач Показати IP 28 Вересня 2014 11:38
Самий порядний в Україні (по ставленню до споживачів) виробник морозива - "Рудь". Не ведіться на рекламу і не споживайте лайна.
Феміда Показати IP 28 Вересня 2014 11:42
За кордоном одразу компанія за таку оману споживачів отримала мільйонний позов до суду і погану репутацію. А в нас захист споживачів - справа самих споживачів. Ось і твориться усюди бардак: недолугий "піпл" все схаває.
Кузькіна мать Показати IP 28 Вересня 2014 11:43
Доречі дорога торгова марка: і пельмені у них дорогенькі і піца
олег Показати IP 28 Вересня 2014 12:10
ой і не тілька ця торгова марка всі вони роблять на свою корристь. Якщо не кількість то якість не дуже. Порошенкові цукерки вафлі і пряники такі бувають хімічні що потім в роті одна хімія клубнічна малинова і так далі але чомусь і далі купляють бо дешевше -а хіба може бути натуральне дешеве? а?
дідо Показати IP 28 Вересня 2014 12:49
Нікого не дурять. це навпаки стаканчик більший ніж потрібно дали. Халявщиця на 110 гр хотіла отримати 1 кг.НЕПОДОБАЄТЬСЯ-НЕ КУПЛЯЙ.
факт Показати IP 28 Вересня 2014 20:31
Отож
Альоша Показати IP 29 Вересня 2014 10:48
Гарні у Ані нігтики!))
Артур до Альоша Показати IP 29 Вересня 2014 11:08
Ага) гарний манікюр)))))))
Олександр Показати IP 29 Вересня 2014 21:17
я кусок щебіня знайшов у морозиві Рудь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus