USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькій міськраді ліквідують відділ

24 Листопада 2017 11:00
Управління з питань праці планують утворити у Луцькій міські раді. Натомість мають ліквідувати відділ охорони праці.

Про це йшлося 24 листопада під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як пояснив начальник відділу охорони праці Володимир Чепурний, рік тому були внесені зміни до закону про місцеве самоврядування, ці зміни передбачають делегування додаткових повноважень з державного контролю за дотриманням законодавства про працю місцевому самоврядування. Створення управління, каже Володимир Чепурний, дозволить отримувати більше коштів до місцевого бюджету, адже управлінням будуть відслідковуватися питання найманих працівників, які отримують кошти у конвертах, питання виплати мінімальної заробітної плати, також буде контроль заборгованості по зарплаті.

Проект рішення передбачає ліквідацію відділу охорони праці, який наразі належить до структури департаменту економічної політики, а також введення додаткових трьох посад в новоствореному управлінні.

Створення управління дозволить здійснювати контроль за дотриманням законодавства про працю в частині своєчасної та у повному розмірі виплати заробітної плати, додержання роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин, а також законодавства про охорону праці.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинянин Показати IP 24 Листопада 2017 11:36
Охорона праці-перші дармоїди на будь-якому підприємстві! Нічого не роблять, ні за що не відповідають, зато скрізь носа пхають і імітують бурну діяльність. У випадку НП у них один метод-відправляють нещасного у відпустку заднім числом і щоб той мовчав, роблять його нетверезим або переводять стрілки на майстра.
Г.П. Показати IP 24 Листопада 2017 12:55
І у нас в ПАТі сидить ОП тільки язиками чеше і каву попиває. Навіщо ті дармоїди і за , що їм зарплату платять ???
Інженер з охорони пр Показати IP 24 Листопада 2017 14:35
Ох як ви заговорили...от вся і проблема у такому відношенні до служби охорони праці, як до бідної родички виробництва. Роботодавцями нехтуються найелементарніші вимоги до засобів індивідуального захисту, медоглядів, профілактики профзахворювань, безпеки праці. А звідси, як наслідок виробничі травми, каліцтва і смерті.А потім інженер з ОП сидить за це у тюрмі, тому що недогледів, не зупинив, не стояв у кожного за спиною.
Інженер до Інженер з охорони пр Показати IP 24 Листопада 2017 22:12
Скажи но інженер з ОП ,коли хоть один такий інженер сів у тюрму ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus