USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У луцькому будинку обвалюється дах

22 Січня 2021 09:28
В одному з багатоквартирних будинків Луцька на вулиці Львівській обвалюється дах. Люди живуть із проблемою вже 10 років. Наразі ситуація критична, адже після танення снігу вода топить квартири.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Наслідки протікання покрівлі особливо відчули ті, хто мешкає на останньому п’ятому поверсі.

«Покрівля там просто впала, немає ні коньків, нічого, – розповідає мешканець будинку Ігор Петровський. – Зараз там усе заметено снігом, а як він розтане – буде все текти».

«Усе тече, валиться, все попадало, – бідкається його сусідка Віра Микитів. – Крокви попадали, все погнило, бо ж то вже десять років триває, і нічого не можна зробити».

Жителі будинку розповідають, що постійно змушені робити ремонт та боротися із пліснявою в своїх квартирах. Із будинку навпроти видно, що в покрівлі цієї багатоповерхівки утворилося вже кілька дірок.

«У нас на кухні протікає, – обурюється мешканка будинку Світлана. – Ми зробили натяжні стелі. А вода тече по всіх стінах».

«Коли були тільки дірки, то ще пів біди, але ж дах уже впав, їх ніяк не можна залатати», – додає Ігор Петровський.

У житлово-комунальному підприємстві №2, яке обслуговує цей будинок, про проблему знають. Ба більше: переконують мешканців розпочати ремонт. Людям пропонували капітальний ремонт даху на умовах співфінансування: 70% компенсує міська рада, а 30% оплачують мешканці. Однак люди відмовилися.
«Я сама в цьому будинку разів зо три проводила збори суто з приводу покрівлі, – каже в. о. директора ЖКП №2 Ольга Дворська. – Але там контингент людей, які поводяться агресивно, переконують сусідів не здавати грошей на ремонт, мовляв, хай валиться, тоді поремонтують безплатно. Але безплатного на сьогодні не може бути, хай як люди цього хочуть. Наразі співфінансування – 60 на 40, уже менш вигідне. Ця програма діятиме до 2024 року, і там будуть ще гірші умови. І якщо люди не вскочать в останній вагон, можуть лишитися взагалі ні з чим».

Директорка комунального підприємства запевняє: планує провести ще одну зустріч із мешканцями. Та якщо люди відмовляться від програми співфінансування, можуть залишитися без даху.

Утім є ще один нюанс: у цьому будинку проживають люди старшого віку, які не мають змоги оплатити ремонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
! Показати IP 22 Січня 2021 09:40
Квартири приватизовані? отож шара повинна закінчитись!
Анонім до ! Показати IP 22 Січня 2021 10:37
Дах вони не приватизували
Лучанин Показати IP 22 Січня 2021 11:05
Програма 70 % на 30 %,, единий реальний вихід , але перші поверхі як завжди вважають ,що це не іх проблема, а тількі мешканців останіх поверхів.
Діна Показати IP 23 Січня 2021 18:16
Якщо не хочуть платити, значить не така вже і сильна проблема. Була б проблема нагальною, знайшли б гроші. Тим більше, що вирішення є. І розбивають ці виплати на декілька місяців, щоб не накладно було. Нікому не потрібно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus