USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцькому діагностичному центрі МРТ+ встановили сучасний комп’ютерний томограф*

28 Жовтня 2020 10:22
Ефективність лікування в значній мірі залежить від правильно поставленого діагнозу. Тому медицині вкрай потрібна якісна діагностика. На щастя, в галузі постійно з’являються нові, точніші методи. І сьогодні така високоякісна діагностика доступна лучанам.

Діагностичний центр МРТ+ в місті Луцьку на проспекті Молоді розпочав свою роботу у 2019 році. Там одразу ж встановили новий 1,5-тесловий магнітно-резонансний томограф. Кілька днів тому центр повністю доукомплектували: встановили 64-зрізовий комп’ютерний томограф 2020 року випуску, і тепер фахівці можуть надавати повний спектр послуг з радіологічної діагностики. Адже комп’ютерна томографія – один з ключових методів діагностики внутрішніх органів. А якраз від точної діагностики залежить увесь процес подальшого лікування пацієнтів.
«Сьогодні у нас стоїть найкраще обладнання в місті, де можна обстежитися на магнітно-резонасному томографі та зробити комп’ютерну томографію. Такого томографа у Луцьку наразі більше ніде немає. Ще місяць тому це обладнання було на заводі в Німеччині, а сьогодні ми його інсталювали. 64-зрізовий томограф, який у нас встановлений, дуже швидкий, відповідно, пацієнт отримує дуже маленьку дозу опромінення. Наприклад, комп’ютерну томографію органів грудної клітки він робить 1,5 хвилини», - наголошує керівник центру МРТ+ Роман Каліщук.
Записатися на обстеження можна без черги - телефоном. У самому центрі біля рецепції – роздягальні, з яких через другий вихід пацієнти потрапляють уже в необхідний кабінет: маніпуляційну, КТ чи МРТ.
«Наше завдання: надавати послуги найбільш комфортно для пацієнтів, без черг і найбільш якісно», - наголошує керівник центру.

Лікар-рентгенолог центру МРТ+ Людмила Кураєва зазначає: найчастіше тут діагностують новоутворення, пухлини, запальні чи дегенеративні утворення. Загалом на комп’ютерному томографі за день можуть обстежити 20-30 пацієнтів з онкологією чи іншими патологіями. А персонал уже відчув різницю в роботі з таким обладнанням.


«Це машина з дуже хорошою базою, картинка, за якою ставимо діагнози, - хорошої якості. Лікарю дуже зручно дивитися, для пацієнта умови теж комфортні. Наші лаборанти теж відзначають, що на такому обладнанні працювати набагато краще. Така діагностика допомагає лікарям визначити операбельність новоутворень, чи уражені сусідні органи, підказує, як правильно підібрати лікування», - пояснює вона.
Крім того, що цей томограф дуже швидкий та точний, зручний для персоналу і пацієнтів, він має й інші переваги. До прикладу, стіл, на якому має лежати пацієнт, витримує вагу до 220 кілограм. Донедавна пацієнтам з вагою понад 140 кілограм мусили відмовляти в обстеженні, бо попередні версії не були розраховані на таку вагу.


Сьогодні метод комп’ютерної томографії надзвичайно актуальний і в умовах пандемії коронавірусу. Саме КТ найбільш інформативно показує ступінь ураження легень. До прикладу, рентген виявляє їх лише у 30% випадків. Є випадки, коли звертаються пацієнти з підозрою на захворювання, але не мають якраво вираженого кашлю чи задишки, проте результати комп’ютерної томографії показують ураження 50% легень. Тож пацієнта терміново направляють в інфекційний госпіталь, адже буквально за лічені години такий пацієнт може опинитися в критичному стані з низькою сатурацією легень.

У центрі МРТ+ діє два комп’ютерні томографи, тож є можливість розділити потоки пацієнтів: люди, які мають підозру на COVID-19, обстежуються на окремому обладнанні в іншому приміщенні, яке розташоване на території обласної дитячої лікарні, пояснює Роман Каліщук. Він додає: щодня фахівці обстежують по 40-50 людей з підозрою на коронавірус, а запис – на кілька днів наперед.
Крім комп’ютерного томографа тут також працює магнітно-резонансний томограф. Головний радіолог центру МРТ+ Наталія Негря пояснює: цей метод діагностики також дуже необхідний для правильного визначення діагнозу пацієнту.
«Щоб дати максимально коректну відповідь на питання про діагноз пацієнта, треба чітко розуміти, яку саме зону треба сканувати, а для цього, відповідно, потрібне призначення лікаря. Завдяки цій діаностиці ми можемо побачити запальні процеси, дегенеративні процеси, новоутворення. Тут ми можемо просканувати будь-яку зону: суглоби, таз, головний мозок, органи черевної порожнини. Магнітно-резонансна томографія не несе променевого навантаження, вона безпечна для будь-якого віку, таку діагностику можна робити навіть плоду», - наголошує вона.
Фахівці центру зазначають: для того, щоб отримати повну картину потрібно поєднувати і магнітно-резонансну, і комп’ютерну томографію.

Загалом, для того, щоб записатися на діагностику треба зателефонувати до call-центру за номерами 068 929 46 52 або 066 202 50 75. Тоді фахівці допоможуть зорієнтувати пацієнта, куди саме йому прийти та запишуть на зручну для нього годину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцьк Показати IP 28 Жовтня 2020 17:13
А яка ціна, наприклад, за огляд попереково-крижового відділу?
Оксана Показати IP 28 Жовтня 2020 20:10
Сервіс на високому рівні. Записалася по телефону, пройшла обстеження в назначений час, для мене це важливо, так як свій час я ціную і не люблю чекати. Результат отримала через 3 години, з плівкою та диском. Для себе недоліків в роботі медичного центру не зауважила.
Ярема Показати IP 29 Жовтня 2020 14:57
гарний центр.Нова апаратура.Ціни будуть, на початку, мабуть на рівні, а може й трохи нижче від конкурентів.Далі вирівняються.А от про найкращу апаратуру варто питати сервісних інженерів.А вони кажуть, що кращі апарати перестали випускати у 2009році, коли виробники перевели виробництво до Китаю.І пропозиція вторинного ринку це підтверджує. Може Трамп щось виправить...
Марія Показати IP 24 Листопада 2021 15:53
Доброго дня. Можна номер телефону

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus