USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - новий кабінет томографії для дітей та дорослих

12 Лютого 2015 19:00
У Луцьку розпочав роботу новий кабінет комп’ютерної томографії з сучасним обладнанням Siemens SOMATOM Emotion 16.

Урочисте відкриття діагностичного кабінету відбулось сьогодні, 12 лютого, у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні, що знаходиться за адресою проспект Відродження, 30.

Так, відкриття цього кабінету стало можливим завдяки співпраці місцевої адміністрації та інвесторів проекту, які займаються медичним устаткуванням в європейських країнах та відкриває власні філіали на території України в цілому. Сума інвестицій становить 10 мільйонів гривень. Сам апарат коштує близько 300 тисяч євро.

Вартість обстеження: що і по чому

Загалом, кількість грошей, які пацієнту доведеться викласти за діагностику на цьому томографі, коливається від 450 до майже 2 тисяч гривень.
Зі слів представника від інвесторів Романа Каліщука, завдяки тому, що в організм хворого вводять контрастну речовину, можна ретельно обстежити кожну ділянку тіла та кожен орган. Однак, у зв’язку із здорожчанням іноземної валюти, збільшуються ціни й на затратні матеріали. Й, хоча у Луцькій міській клінічній лікарні аналогічні обстеження коштують 300 гривень, оскільки апарат придбали за державний кошт, пацієнт змушений купувати розхідні матеріали, як от шприц, контраст, плівку.
До слова, за кордоном діагностика організму на томографі коштує від 300 доларів і вище.

Загалом у медичних закладах Волині налічується 5 комп’ютерних томографів, утім, такого як новенький Siemens– іще немає.

Побачичти себе через 70-100 років

Оглянувши сучасне медобладнання, голова волинської ОДА Володимир Гунчик жартома зауважив, якщо представники ЗМІ та інші присутні бажають побачити себе через 70-100 років, то це також можна зробити з допомогою томографа.
«Лягаєте на апарат, а потім на картинці показують, які кості у вас будуть, череп, скелет через сто літ...
Вісім місяців тому, коли 25 липня я прийшов на цю посаду, ніхто навіть не думав, що можна досягнути такого результату. Тоді у серпні презентували перший томограф. І всі говорили що це – «показуха». Але з того часу у різних регіонах області поставили ще чотири томографи. Це говорить про те, що ми серйозно розширили географію прийому пацієнтів. Раніше, маючи два томографи, потрібно було направляти хворих в одну і ту ж лікарню. Особливо багато складнощів виникало з діагностикою дітей, яких у Волинські обласній клінічній лікарні відмовлялися приймати. В моєму розуміння, це і є медична децентралізація: коли не пацієнт йде до нас, а ми до пацієнта», - розчулено зазначив губернатор.

Завдяки новітній апаратурі врятували життя дитині, про яку медики прямолінійно говорили: «не жилець»

Губернатор зізнався, мовляв, те, що побачив на моніторі комп’ютера, вразило його до глибини душі:

«Мені показали маленьку дитинку з катастрофічно малою вагою, яку луцькі медики повернули з того світу саме завдяки діагностиці на цій апаратурі. Лікарі самі зізнавались, що дитя "уже не жилець". Однак маляті поставили два шунти і, дяка Богу, дитина жива. Увесь час лікарі через комп’ютерну томографію спостерігають за роботою внутрішніх органів, які таки вдалось вилікувати. Тож, людина має надію на життя», - резюмував очільник області.
За яких умов остежуватимуть безкоштовно

Голова обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк додав, що згідно із соціальним пакетом послуг безкоштовно обстежуватимуть 30 пацієнтів в місяць. Разом із тим «приватники» домовились із медиками обстежувати ургентних хворих по собівартості.
Чому відкриття кабінету комп’ютерної томографії важливе для лучан

Томограф дає надточну діагностику

Правильний діагноз – це вже 50% успішного лікування. Для цього лікарям вкрай необхідно отримати достовірні дані про стан здоров’я пацієнта.

Оперативність

Наявність кабінету томографії у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні дає можливість виконувати діагностику захворювань головного мозку, органів грудної клітини, черевної порожнини, малого тазу та відділів хребта за одну годину.

Довідково:

Комп'ютерна томографія, часто скорочується до КТ — в широкому сенсі, синонім терміна томографія (оскільки всі сучасні томографічні методи реалізуються за допомогою комп'ютерної техніки). У вузькому сенсі (в якому вживається значно частіше), синонім терміна рентгенівська комп'ютерна томографія, оскільки саме цей метод поклав початок сучасної томографії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Кузя Показати IP 12 Лютого 2015 20:01
Нічого собі ціни, дороговато, при тому, що апарат придбаний за державний кошт.
квітка Показати IP 12 Лютого 2015 21:37
Що за звичка порівнювати ціни наші і за кордоном? Там зарплати і пенсії набагато більші і люди можуть собі дозволити такі обстеження і вже давно, а в нас лише встановлюють і такі ціни луплять!!! А те що знову МВФ вимагає - то будуть ці апарати пилюкою припадати...а люди мерти як мухи :(
Анонім до квітка Показати IP 13 Лютого 2015 08:35
то вони вже у Європі,тільки народ України забули взяти з собою...
Anonymous Показати IP 12 Лютого 2015 22:19
А Конституція, за якою медицина БЕЗКОШТОВНА, вже забули (апаратик то нахалявку отримано.....)
Микола до Anonymous Показати IP 12 Лютого 2015 22:59
100% Стояв вже там два роки без діла А отримали - безкоштовно.
Закатай губу до Anonymous Показати IP 13 Лютого 2015 08:32
Для "безкоштовної" медицини хтось повинен заробити гроші і сплатити податки. Поцікався, скільки нероб (з різних причин) є на Волині, в Україні? А скільки "косять бабло" виключно на себе, "забуваючи" платити податки.
Anonymous Показати IP 12 Лютого 2015 22:19
Прайсик в порівнянні з ЗАРПЛАТАМИ волинян ах**нен....
Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 22:56
Робив Мрт заплатив 300 грн.. Дешевше щей менш шкідливо...Дурять народ далі...
Лучанка.Болонья.Італ Показати IP 12 Лютого 2015 23:57
Не вводьте бідних людей в оману з оплатою мед.допомоги та обслідувань за кордоном.В Італії медицина на найвищому рівні.Я українка і мене ніколи не принизили принести з собою в лікарню шприци вату або контраст так як постійно обслідую аорту.Діагностика Angio TC Aorta Toracica коштує £ 36,15.Також перенесла дві операціі (складні) і оплатила кожну по 46.євро.А зараз порівняйте та зробіть висновки.
Анонім до Лучанка.Болонья.Італ Показати IP 13 Лютого 2015 23:47
Не перехвалюйте так сильно Італію. Я здавав всього-навсього загальний аналіз сечі та крові і заплатив 36 евро. А в свого лікаря ледь випросив щоб назначив мені апунтаменто на колоноскопію. Так мало того, що мені назначили цю процедуру тільки через 4 місяці, після мого візиту до лікаря, так вона мені ще мала коштувати в районі 50-60 евро. Так я плюнув на все і полетів у відпустку, та в 2-ій лікарні зробив одразу ж і за 120 гривень, а не через 4 місяці та 1500-1700гривень ( 50-60 евро по сьогодняшньому курсу ). І до речі я працюю легально, маю пермессо та карту санітарію...
мама Показати IP 13 Лютого 2015 07:02
І це ж дитяча лікарня...!!!
дохтур Показати IP 13 Лютого 2015 07:06
разве не такой же СКТ находится уже давно во 2 ой больнице? но процедуры стоят гораздо дешевле, нежели обьявленные в областной клинике, известной своим "деловым" и "творческим" подходом к "клиенту"...
1 Показати IP 13 Лютого 2015 11:08
Гунчик тобі треба повіситись на дереві перед кабінетом з томографом, бо влада яка не може забезпечити БЕЗКОШТОВНУ томографію для ДІТЕЙ то бидляча влада!
Сергійко до 1 Показати IP 21 Вересня 2016 13:46
б*дляча влада – то влада обрана б*длом ? цілком з вами погоджуюся але не розумію чому тоді нити ?
іван Показати IP 13 Лютого 2015 11:40
класно. це вже приватна медицина в дії. чого ж інвестора сором’язливо не назвали? скільки платять за оренду кабінету? чи не платять, бо 30 чоловік обстежують безкоштовно? хто розподілятиме отих 30 безкоштовних обстежень? чи платитиме інвестор за електроенергію? чи нафік треба? гарно. треба й інші апарати віддати на відкуп приватним інвесторам. але тоді чиновникам треба заткнутися про безплатну медицину.
привіт, мої любі Показати IP 13 Лютого 2015 12:34
реклама мусить бути позначена зірочкою
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2015 15:02
http://www.korabelov.info/vo-vsekh-bolnitsakh-nikolaeva-ne-budut-brat-dengi-za-rentgen-obsledovanie-uzi-i-mrt-dergunova.html Начальник Николаевского городского управления здравоохранения Лариса Дергунова сообщила, что во всех городских больницах УЗИ, рентгеновское обследование, компьютерная и магниторезонансная томография теперь будут проводиться бесплатно для всех категорий пациентов. Об этом в редакцию «Корабелов.Инфо» сообщили представители общественной организации «Медицинский контроль». Приводим полностью их письмо от 10 февраля 2015 г.: "Итак, у нас - хорошая новость. Многие, кто следит за деятельностью нашей общественной организации «Медицинский контроль», помнит, что на данном этапе мы боролись против поборов в больницах, которые взимаются за обследования МРТ (магнитно-резонансной томографии), КТ (компьютерной томографии), УЗИ (ультразвуковое исследование) и рентгенографии. ЛЮДИ боролися і вибороли! Нам теж напевно пора починати боротися за безплатну медицину
my_gift Показати IP 13 Лютого 2015 15:08
Мдя. На обстеження слід викласти півзарплати. А про лікування мова вже не йде :-( І жити теж за щось треба...
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2015 15:12
А чому видалили мій коментар про те, що в Миколаєві активісти добилися безплатного МРТ та УЗДу всіх лікарнях????? Нам теж слід добиватися Безоплатного МРТ, а не платити дикі гроші.
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2015 15:17
собівартість одного знімка для апарата МРТ складає всього 40 грн(!), а також можна взагалі не використовувати плівку, а результат дослідження записати на диск, котрий коштує 1,5 грн. УЗД-взагалі не потребує ніяких затрат.
Ромашка до Лучанка Показати IP 13 Лютого 2015 15:31
УЗД не завжди може прояснити картину захворювання того чи iншого .....iнодi потрiбно зверята тись до КТ iнаше питання цiна, та коли э вибiр це краще )))Нам оберати де ми хочемо пройти дане обстеження ,можливо ми дочекаэмось страховоi медицини.....))))))
RadOnc Показати IP 17 Лютого 2015 23:57
"Загалом у медичних закладах Волині налічується 5 комп’ютерних томографів, утім, такого як новенький Siemens– іще немає." шановні журналісти, ви б спочатку поцікавились-в онко диспансері стоїть новіший і кращий КТ Siemens SOMATOM Definition AS. але схоже стаття писалась зовсім для інших цілей...
знаючий Показати IP 28 Лютого 2015 23:25
Справа добра та життєво необхідна для бідної обласної дитячої лікарні. Респект Ващиліну як менеджеру! Але... не МРТ а спіральна КТ приватної фірми Гемомедика, яка поставила це обладнання в державній медичній установі, та яка буде просто тупо заробляти гроші на Волинських дітях як і на своїх аналізах по своїй стандартній чорній схемі, даючи за скерування "відкати"..., та пану Ващенюку (який і тут встиг пропіаритись, не зробивши особисто для нашої місцевої медицини з 2006 року нічого кардинально доброго), який "не за так" кришує мажорного пана Каліщука з його Гемомедикою на місцевому рівні! Чого ж Ви пане Ващенюк за стільки років своєї каденції не знайшли можливості поставити в обласній дитячій лікарні цей апарат за державні кошти, щоб обстеження для дітей не були платними? Адже педіатрія - соціальна медицина і не всі батьки мають змогу платити... PS Проте крутий будинок пан Ващенюк під Луцьком встиг побудувати за з/п начальника управління ):
Валя.Я. Показати IP 6 Лютого 2016 13:43
В Гемо в 2 рази дорожче ніж у міськіій #2 , але швидше. Робила в дитячій, перссонал розсіяний, но вічливий. Робила дві томографіі а видали на руки одну. Мусіла іхати через 2 дні знову 50 км. В районках диск не треба, не мають на чому дивитися.Будьте уважні.
Володя Показати IP 13 Вересня 2016 16:50
На даний час найкраще роблять МРТ у Нововолинську. Там і персонал підготовлений, і заключення навіть Львівські професори приймають. Запис практично на той же день або на наступний, а не так як в Луцькій міській на три тижні.
Олена Показати IP 3 Листопада 2016 21:24
Добрий вечір хочу пройти МРТ голови дитині. Надайте мені контактні телефони де я зможу домовитися.
Ультрадіагностика Показати IP 22 Червня 2017 02:23
https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/kt
юля Показати IP 5 Листопада 2019 15:00
добрий день ,напишіть номер телефона і адресу клініки щоб зробити мрт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus