USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

У луцькому дитсадку до Міжнародного дня біологічного різноманіття провели екоакцію

24 Травня 2024 06:44
Біорізноманіття належить до одного з найважливіших надбань кожної держави, адже живі організми виконують життєво важливі функції, є індикаторами якості навколишнього середовища. У Луцькій громаді відзначення цієї екологічної події просвітницькими заходами стає традицією, бо екологічній освіті та вихованню приділяється в закладах дошкільної освіти нашої громади значна увага.

Екологічна компетентність дітей сьогодні є однією з основних складових нової української школи. Саме тому 22 травня у ЗДО №7 «Лелітка» відбулася екологічна акція «Побудуймо містечко для корисних комах», повідомляє Луцька міська рада.
Участь у заході взяли директор департаменту освіти міської ради Віталій Бондар, начальник відділу екології Оксана Лисак, методисти департаменту, керівники ЗДО, вихованці садочку.

Захід традиційно розпочався зі звучання дзвону Миру - символу мирного життя, який закликає задуматись, як зберегти нашу планету та життя на ній. Вихованці дитячого закладу перевтілились у різноманітних героїв: комашок, метеликів, бджілок, жучків, сонечок, завдяки майстерно створеним руками батьків костюмам та аквагриму у виконанні волонтерки Наталії Грабовецької ГО Фундація мистецького розвитку «ОБРАЗ». Нові знання про величезний світ корисних комах діти здобували засобами екорозваги-руханки.
Для спостереження за різноманітними комахами, в тому числі, бджолами осміями, на території садочка влаштовано будиночки для комах, стаціонарну інтерактивну забаву для здобуття знань про корисних комах, оновлено територію городу, створено декоративний сад із сакур різних видів, поповнено колекцію декоративних рослин, створено тематичні фотозони.
Читати ще: У Луцькій громаді майже 2000 людей вийшли на екологічну толоку «Час (на) дії»

У закладі, який очолює Галина Коваль, триває багаторічна плідна робота з екологічного виховання та втілено чимало сучасних екологічних практик: створена Стежина відчуттів, колектив садочка компостує органічні відходи, зберігає та популяризує природні лугові газони, застосовуючи їх скошування лише мінімально за потреби, розмаїттям високодекоративних багаторічних чагарників, дерев та квітів створено максимально наближений до природи простір для розвитку та виховання наших наймолодших лучан.
Збереження навколишнього середовища, гуманне ставлення до тварин, раціональне використання природних багатств – це, в першу чергу, ознаки цивілізованого суспільства, це фундамент духовного і фізичного здоров’я будь-якої нації, стратегічний напрямок діяльності міської ради та комунальних закладів освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus