USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькому райуправлінні поліції зробили сучасний ремонт

8 Грудня 2021 16:09
У Луцькому райуправлінні поліції відкрили оновлений підрозділ, інформує поліція Волині.

Начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко розповів, що нині в територіальних підрозділах поліції Волині впроваджується інноваційна система Custody RECords, мета якої – підвищення стандартів надання поліцейських послуг, забезпечення дотримання базових прав громадян, унеможливлення безпідставних скарг на дії поліцейських.

«Ця система складається з чотирьох складових: наявність інституту інспекторів з дотримання прав людини, єдиної електронної бази обліку всіх дій щодо затриманих, зонування приміщень, відеонагляду і дистанційного контролю за діями поліцейських та перебуванням людей. Це відео виводиться на екрани як в ГУНП, так і в центральний апарат Нацполіції. Якщо надходить скарга на можливі неправомірні дії, маємо змогу переглянути відео і прийняти рішення», – поінформував очільник поліції Волині.
За його словами, проект реалізовано за рахунок коштів з держбюджету, виділених для Національної поліції.

«Усе тут обладнано за міжнародними стандартами. Роботи були виконані вчасно, забудовник поставився до цього відповідально», – додав він.

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко подякував керівництву ГУНП та всьому особовому складу за службу, а також керівництву держави і Міністру внутрішніх справ за такі ініціативи.

«Головне, що є довіра громадян. Робота поліцейських полегшилась, адже є відеонагляд, усі слідчі дії відбуваються в одному місці, не потрібно кудись їздити. Ми одна з перших областей, які впроваджують ці високі стандарти», – сказав голова облдержадміністрації.

Присутнім показали оновлене приміщення, де є кімната інтерв’ювання затриманого, кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником, кімнати для проведення слідчих та інших дій. Наявна тут і зона безперешкодного доступу – вестибюль, фронт-офіс, кімната для прийому громадян. Є також кімната дружня до дитини.
Уже кілька тижнів працює тут інспектор з дотримання прав людини, який першим спілкується із доставленими особами, з’ясовує обставини затримання, вносить усі дії в спеціальну електронну базу.
Начальник Луцького районного управління поліції Сергій Рудницький розповів, що люди, які звертаються в поліцію, мають приємні враження від оновленого підрозділу. «Це зовсім інша поліція і зовсім інше ставлення до вирішення проблем людей. Тут затишна обстановка. За останні кілька днів ми мали вже більше 15 затримань. І поліцейські розповідають, що затриманий, хоч і був на початку агресивним, у подальшому заспокоюється, і з ним вже спокійніше проводити слідчі дії. Це позитив», – відзначив поліцейський.
Представниця управління дотримання прав людини в області Наталія Бартошук наголосила, що проект Custody RECords спрямований на вдосконалення стандартів захисту прав людини. «Завдяки цьому унеможливлюються неправомірні дії поліцейських, а також самі правоохоронці більш захищені», – сказала поліцейська.

Представник від підрядника Сергій Бохонко наголосив, що всі ремонтні роботи були виконані вчасно, нині тут належні умови як для працівників, так і для тих, хто потрапляє в поліцію. «Ми хотіли, аби поліція мала сучасний вигляд, щоб усі рекомендації були дотримані – і нам це вдалось», – відзначив він.
«Комфортно, зручно, професійно», – так відгукнулась про роботу оновленого управління поліції відвідувачка Марія Євгенівна. Жінка звернулась, аби написати заяву в поліцію про згубу документа. Поліцейська, яка біля фронт-офісу зустрічає відвідувачів, провела пенсіонерку в кімнату прийому громадян, надала зразок заяви і необхідні рекомендації.
Луцьке районне управління поліції знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Грибоєдова, 2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 8 Грудня 2021 20:49
"..кімната інтерв’ювання затриманого". Хто вигадує це словоблудство? Для чого вигадувати терміни, яких немає в законодавстві України? Кримінальний процесуальний кодекс України передбачає лише оди спосіб отримання інформації від затриманої особи - її допит. Ніяких інтерв'ю, співбесід, сольних концертів, вечорів-роздумів чи іншої лабуди. Особу затримують при наявності підстав підозрювати її у вчиненні кримінального правопорушення, а не автограф у неї беруть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus