USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькому виші виготовляють «противірусні» дверні ручки

29 Квітня 2020 10:09
У Луцькому національному технічному університеті 3D-друком виготовляють спеціальну фурнітуру для відкривання вхідних дверей. З її допомогою відкрити двері можна зап’ястком, а не долонею.

Ідею «противірусної» дверної ручки запозичили у бельгійців, її дещо переробили і вдосконалили. Собівартість такої ручки становить не більше 20 гривень. За день в університеті можуть виготовити таких кілька.

Такі дверні ручки безкоштовно передаватимуть для соціальних установ міста. Перші замовлення вже отримали від районної лікарні.

«Ідея запозичена, але конфігурація, конструкція авторські… Якщо хоча б одне людське життя буде врятоване з допомогою цих ручок, то це не марна праця», – розповів завідувач кафедри матеріалознавства ЛНТУ Микола Мельничук.

Керівниця навчального відділу вишу Неля Решетило додала, що такою дверною ручкою користуватися дуже зручно.

Подробиці – в сюжеті ТСН:
Читайте ще: У волинському селищі на 3D-принтері друкують захисні екрани для лікарів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Квітня 2020 11:23
Може Луцькпластмасс почне виготовляти такі ручки? Це ж просто та недорого.
Студент бу Показати IP 29 Квітня 2020 12:13
Молодці що підключилися до короновірусної проблеми. З технічної сторони попрацюйте над кріпленням. Спішили до телебачення і гвинти поставили задовгі та з протилежної сторони. Виступаюча різьбова частина гвинта буде чіплятися за рукави та може спричинити дрібні травми руки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus