USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому замку – лицарські бої

2 Вересня 2017 15:34
Близько 50 лицарів із різних куточків України прибули до замку Любарта, аби позмагатися за право увійти до Національної збірної із середньовічного бою.

Запаморочливі двобої та групові бої відбуваються у стінах замку 2 вересня в рамках фестивалю «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків».

Нагадаємо, що проведення такого фестивалю в Луцьку стало можливим завдяки конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування від Луцької міської ради та Британської ради, на який представники клубу середньовічного бою «Айна Бера. Луцьк» подали проект дійства, котрий у підсумку отримав грант. А мета заходу полягає в намаганні практично наблизити містянам середньовічну епоху та популяризації лицарського бою, який, до речі, цього року в Україні було визнано офіційним неолімпійським видом спорту.

«Лицарі завжди жили в нашому місті, і я переконана, що вони завжди тут будуть. Лицарство – це не лише титул, це і стан розуму й душі. Лицарями були князі та їхні воїни, лицарями були шляхтичі та козаки, воїни УНР, солдати Другої світової війни, а сьогодні лицарями є ті хлопці, які воюють на сході України», – зазначила керівниця управління промоції та туризму Луцької міської ради Катерина Теліпська й додала, що такі змагання вперше проходять у місті.
Директор молодіжного центру Волині Захар Ткачук, своєю чергою, підкреслив: «Я вважаю, що замки будувалися не для музеїв, а для життя, тому для нас дуже важливо хоч трохи вдихнути не тільки історії, а й сучасності в наш замок і побільше проводити різних заходів».

Він теж висловив сподівання, що фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» стане успішним і відбуватиметься у Луцькому замку кожного року.
Окрім лицарських боїв, програма фестивалю містить й інші розваги, зокрема для відвідувачів, – це можливість поуправлятися у фехтуванні, стрільбі з лука, пограти в арчер тег і, звичайно, сфотографуватися у лицарських обладунках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дивно Показати IP 2 Вересня 2017 19:45
А де туристи,чому немає новин про туристів?"містяни"писали,що вони є..
Y до Дивно Показати IP 3 Вересня 2017 12:30
Якщо про це немає новин, а селяни ці заходи не відвідують, то це не значить , що там не було туристів. Особисто знаю, кілька моіх знайомих з інших міст відвідали даний захід!
Лучанин Показати IP 3 Вересня 2017 13:50
Відправив сина з дідом на цей турнір. Що дід, що малий прийшли додому дуже задоволені. Отримали море позитиву. Шкода якісь незрозумілі фастфудовські збори висвітлюють і пропагують. А про таке чудове міроприємство майже ніхто і не знав та не рекламував.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus