USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому звіринці мініатюрні мавпи отримали нове помешкання

5 Жовтня 2021 22:23
У Луцькому зоопарку дев’ять левиноголових тамаринів та біловухих ігрунок отримали нове житло. Тварин переселили з адмінприміщення у вольєр.

Про це розповіла Суспільному директорка звіринця Людмила Денисенко.

У вольєрі оселилися дві пари біловухих ігрунок з малятами, а також пара левиноголових тамаринів, зазначила директорка зоопарку. За тваринами тепер можуть спостерігати відвідувачі.
Температура для тварин у приміщенні повинна становити 25-29 градусів тепла. Перших самців подарували благодійники, решту привезли з Рівненського, Харківського, Одеського та Миколаївського зоопарків, додала Людмила Денисенко.

«Побачити в живій природі їх дуже важко, бо вони маленькі: десь як наша долоня. Вага сягає 100-300 грамів, тварини живуть групами», – каже директорка звіринця.

Зі слів доглядальниці та екскурсовода зоопарку Юлії Гайової, мавпенята люблять увагу: «Вони у нас ручні, люблять під кофту лізти».

«Мавпочки не є небезпечними, до них можна заходити. Вона (мавпочка – ред.) потребує уваги, ми мусимо заходити постійно, спілкуватися, бо вона сумує, а ми, люди, її улюбленці», – додала доглядальниця.

Під час годування мініатюрних мавп фрукти очищують від шкірки та кісточок.

«Мавпам часто дають банани, та це найбільша проблема. Це, як для нас торт: смачно, приносить задоволення, але не є корисним. У лемурів взагалі відсутня селезінка, і їм взагалі не можна цитрусових. Ми проходимо, а люди пхають якісь апельсини, мандарини», – розповіла Юлія Гайова.

Цього року в Луцькому зоопарку побудували два вольєри та привезли п’ять видів нових тварин, говорить Людмила Денисенко. Додає: загалом у звіринці є 40 особин мавп дев’яти видів.

Нагадаємо, у серпні на постійне проживання в Луцький зоопарк приїхали двоє левенят з Миколаєва. На початку вересня звіринці поселили також одних з найбільших гризунів на Землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігнатій Показати IP 6 Жовтня 2021 03:16
Зоопарк-тюрма народів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus