USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькраді ліквідували відділ та створили управління

29 Листопада 2017 12:41
У Луцькій міській раді ліквідували відділ охорони праці та створили управління з питань праці.

Відповідне рішення прийняли обранці громади 29 листопада під час чергового засідання 34-ї сесії Луцької міської ради.

Як пояснив начальник відділу охорони праці Володимир Чепурний, у рамках децентралізації органам місцевого самоврядування делеговані додаткові повноваження в частині трудового права. З його слів, новоутворене управління буде відслідковувати питання найманих працівників, які отримують кошти у конвертах, питання виплати мінімальної заробітної плати, а також здіснюватимуть контроль заборгованості по зарплаті.

Проект рішення передбачає ліквідацію відділу охорони праці, який наразі належить до структури департаменту економічної політики, а також введення додаткових трьох посад в новоствореному управлінні.

Створення управління дозволить здійснювати контроль за дотриманням законодавства про працю в частині своєчасної та у повному розмірі виплати заробітної плати, додержання роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин, а також законодавства про охорону праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зав.відд. Показати IP 29 Листопада 2017 15:53
А чому не міністерство? Так ще краще звучить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus