USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді – зміни у складі постійної комісії

26 Липня 2021 12:03
Депутат Віталій Бондар написав заяву про припинення виконання обов’язків голови однієї з постійних комісій міськради у зв’язку з призначенням на посаду директора департаменту освіти.

Про це йшлося 26 липня під час засідання комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Як розповів секретар міської ради, депутат Юрій Безпятко, голова комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Віталій Бондар підготував заяву на адресу міського голови про припинення виконання обов’язків голови.

«Головою комісії пропонується обрати Лєщинську Оксану Петрівну», – інформував Юрій Безпятко та додав, що пропозицію щодо її кандидатури подав Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Віталій Бондар пояснив, чому вирішив написати заяву: «Конфлікту інтересів не існує, але є конфлікт повноважень. У кожному рішенні в нас є контролюючий – заступник міського голови Ірина Чебелюк. І також ми прописуємо, що контролює виконання цього рішення Віталій Бондар, а виконавцем є той самий орган. Тому є конфлікт повноважень і найдоречніше, аби повноваження голови комісії виконував хтось інший».

Як пригадав обранець громади, головою комісії він став, оскільки переважна більшість питань, які розглядають депутати під час засідання, стосується освіти. Наступним блоком проєктів рішень є питання галузі охорони здоров’я, тому доцільно, аби головою комісії став фахівець однієї з цих сфер. До слова, Оксана Лєщинська – педіатр за освітою, директорка Луцької міської дитячої поліклініки.

Відповідний проєкт рішення буде підготовлено та розглянуто на черговій сесії міської ради.

Нагадаємо, Зіновію Лещенко звільнено з посади керівника управління освіти Луцької міської ради. Вона працювала на посаді керівника управління освіти з квітня 2017 року.

Як відомо, управління освіти було ліквідовано на одній із сесій міськради. Замість нього створено департамент освіти. Його з 1 липня очолив директор ліцею №27, депутат Луцькради Віталій Бондар, який став переможцем конкурсу на цю посаду.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus