USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку 40-й мікрорайон без води і тепла. Відомо причину

20 Жовтня 2021 09:56
Через аварійну ситуацію на тепломережі на розі вулиць Кравчука та Соборності значна частина міста, у тому числі й заклади соціальної сфери, опинилися без води та тепла.

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор ДКТ «Луцьктепло» Іван Скорупський, оприлюднена раніше інформація про аварію на котельні, яка розташована на вулиці Карбишева, не відповідає дійсності. Чималий житловий масив міста опинився без гарячого водопостачання і тепла через аварійну ситуацію на мережах.

«Проблема не на котельні, вона працює. І всі наші котельні працюють. А від котельні йде теплова мережа, де й сталася аварійна ситуація. Є витік в районі проспекту Соборності-Кравчука, біля ринку «Формула». Через цей порив на тепловій мережі весь 40-й зупинився. Зараз ми заповнюємо мережі від 33-го, але це відбувається повільно, бо потрібно заповнити великий об’єм води. І сьогодні ж будемо займатися ремонтом тієї ділянки», – пояснив він.

Внаслідок цієї аварії садочки, школи, медичні заклади, які розташовані на 40-му кварталі так само поки що без тепла.

«Мережа заповнюється і ми плануємо сьогодні туди подати. Теплова мережа заповнюється повільно, бо від котельні не можна одномоментно подати такий великий об’єм води, інакше зупиниться котельня. Заповнення мереж відбувалося ще відучора з обіду», – додає Іван Скорупський.

Водночас сьогодні працівники уже беруть ордер на ремонтні роботи і будуть починати копати, аби дістатися до місця аварії. Йдеться про ділянку між торговим рядом та будинками Соборності 42-42а.

«Лучани помічали, що там на дорозі лежав багато років щебінь. Близько 4-5 років тому там в аварійному порядку замінили одну з труб. Але замінили не на нову, а на вживану, адже на ремонт тієї ділянки від «Формули» до повороту на Там-Там треба було 10-12 мільйонів. Таких коштів не було, і ми не могли там навіть відновити благоустрій. В певний момент там вчергове стався порив. Там ще стоять магазини на тій ділянці. Проте, думаю, максимально оперативно, там все зробимо», – резюмує очільник «Луцьктепла».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Юрій Показати IP 20 Жовтня 2021 10:20
Коштів не мають? 2 дні води не має а вони лише ордер взяли. Щомісяця платять безліч людей невідомий платіж по постійному теплу якого фактично ніде не має (жодне місто в країні такого собі не дозволило), а в них грошей не має! Ваше щастя що погода покращилась, а то вже б люди пояснили що про вас думають і куди вам прямувати з своєю діяльністю! Всім гарного дня!
укринець Показати IP 20 Жовтня 2021 11:10
таку вибрали владу тепер радуйтесь
Джельсоміно Показати IP 20 Жовтня 2021 11:18
Причину відомо і вже давно. Зношеність мереж, які латають з року в рік, але в цілому проблеми це не вирішує. Не у прапори мільйони треба милити, він вас не зігріє. А у те, що дійсно необхідно. Тим більше напередодні опалювальнооо сезону. А тепер люди будуть мерзнути по домівках, як мерзнуть і ті, що економлять на комуналці. Мерзнуть базарники півдня на вулиці, працівники бюджетних установ, де тепло не включають, працівники «офісів» на складах, де опалення в останнє було ще за часів СРСР. А потім і статистика хворих лізе угору. Тому що це пов‘язані речі. А загалом це і є рівень життя людей. І гаслами його не покращиш.
Народна прокуратура Показати IP 20 Жовтня 2021 12:50
"...близько 4-5 років тому там в аварійному порядку замінили одну з труб. Але замінили не на нову, а на вживану.." Міняли лише роки три тому. І тоді мудохались півтора місяця, аж до кінця листопада. Зараз знов те саме?
Оля Показати IP 20 Жовтня 2021 13:55
Це повний треш з такою роботою і підходами до роботи. Купа людей хворих. Тільки ж нащо думати про людей? У вас же точно тепло, бо ви не живете у тих будинках, де централізоване опалення.
Коля Показати IP 20 Жовтня 2021 14:24
Без води і тепла в школах? похворіють трохи. Зате центральна вулиця буде з новою бруківкою!
Василь Показати IP 20 Жовтня 2021 14:51
При -20 був би луцький Алчевськ.Це є доказом переходу від великих промислових котелень до квартальних.Для цього необхідно залучити досвідчених проектантів і прийняти відповідне рішення.При температурі теплоносія до 80град. можна використовувати пластикові попередньо ізольовані труби.Від затрачених коштів на залежні АІТП більше галасу. Про задавлені сусідні будинки мовчок.Ніхто не використовую залежні АІТП,крім Луцьктепло.Звідси висновок-всі дурні,а в Луцьктеплі одні розумники!!!!!А може все навпаки.
Віталій! Показати IP 20 Жовтня 2021 16:10
Зима в Луцьку, як завжди настала несподівано. Я думаю нормальні керівники, повинні за місяць до початку опалювального сезону зробити контрольний запуск тепла. Це правило було завжди, при дуже поганій радянській владі.
Василь Показати IP 20 Жовтня 2021 17:00
Треба приймати кардинальні рішення: або реконструкція існуючої теплової мережі.або перехід на індивідуальне.Так як перехід на індивідуалку потребує перебудови існ. вентканалів-то дана ідея є досить проблемною.Використання парапетних котлів -також проблема.Про виведення з експлуатації котельні Карбишева 2 є висновок інституту місцевого розвитку м.Киів та численні виступи пані Малютіної В.А.Проте вона говорила про побудову менш потужної котельні поряд.що не відповідає вимогам проекту-котельня повинна бути розташована в самій нижній точці кварталу,а не у самій вищій.4-5 квартальних котелень ,з"єднаних на випадок виходу однієї котельні з ладу,дають більшу незалежність від таких поривів трас.
123 до Василь Показати IP 20 Жовтня 2021 19:58
Котельня Карбишева не належить Луцьктеплу. Хто буде будувати квартальні Котельні? А головне ДЕ? Місця вільного вже немає, житлових будинків набудували. А говорити то робити.
Правда Показати IP 21 Жовтня 2021 06:46
Законодавство(Закон про ЖКП)дозволяє перехід на індивідуальне.От тільки добитись згоди всіх власників проблематично і дуже дорого.Бо це не тільки труби,котли,робота,а ремонт в кожній квартирі.На це ніхто не піде.В нас з "хрущовками"не знають,що робити...А ця катавасія буде продовжуватись ще довго,бо всі комунікації зношені і потребують заміни,на латання дірок,а заміни по секторально і не метал,який низької якості і не утеплення мін.ватою і скловолокном...мучимось далі...
Василь Показати IP 21 Жовтня 2021 10:11
Щоб прийняти рішення по системы опалення,необхідно залучити проектантів з великим досвідом та аналізом використання індивідуального опалення в старих багатоквартирних будинках.Проектанти-керівники сантехвідділів пректних інститутів п.п. Соловйов,Маркусик,Романюк можуть сказати своє слово.А коли рішення про встановлення АІТП приймають вчительки початкових класів ,економісти і чиновники-то і маємо відповідний результат.Багато міст переходить від промислових котелень до квартальних.забезпечуючи більшу надійність теплопостачання і замінюючи зношені металеві труби на полімерні.Хоча труби не зношені,а поїдені іржою зовні!!!!Внаслідок затоплень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus