USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку демонтують низку незаконних парканів

19 Вересня 2018 13:43
Конструкції, що обмежують доступ до зелених зон, демонтують відповідно до рішення виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 19 вересня.

Наразі день на території міста Луцька знаходиться значна кількість металевих та дерев’яних парканів. Такі конструкції самовільно розміщувались десятиліттями жителями міста на територіях загального користування з метою обгородження городів, окремих частин прибудинкових територій. Значна частина таких парканів перебуває у вкрай занедбаному стані, що негативно впливає на естетичний вигляд міста.

До департаменту муніципальної варти неодноразово надходили скарги жителів міста про травми, отримані у зв’язку з розміщенням таких конструкцій. Деякі громадяни шляхом огородження окремих частин зелених зон на прибудинковій території фактично здійснюють самозахоплення земельних ділянок, які перебувають у комунальній власності, що в свою чергу заборонено відповідно до пункту 2.5.5.1.10. Правил благоустрою міста Луцька (влаштовувати городи на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, пошкоджувати або знищувати газони, знищувати дерева, кущі тощо) та пункту 2.5.5.1.13 (самовільно встановлювати рекламоносії, різноманітні конструкції, інформаційно-рекламні плакати, стаціонарні малі архітектурні форми).

У проекті рішення йдеться про демонтаж парканів на вулицях Арцеулова, 9, Євгена Коновальця, 12, Ківерцівській, 8-10, Ківерцівській, 20-22, Ківерцівській, 28-30, Клима Савура, 31, проспекті Президента Грушевського, 25, вулиці Саперів, 19, проспекті Соборності, 35а та 37б, сушилки для білизни на вулиці Сенатора, 3. Вказані об’єкти обмежують доступ до зелених зон на прибудинкових територіях та перебувають у занедбаному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Абориген Показати IP 19 Вересня 2018 21:42
Зеле́на зо́на — територія за межами границі міста, зайнята лісами і лісопарками, яка виконує захисні, санітарно-гігієнічні і рекреаційні функції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus