USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Луцьку голова окупаційної адміністрації «ДНР» отримала 15 років тюрми. Фото

27 Жовтня 2023 23:24
В обласному центрі Волині за державну зраду судили уродженку Донеччини Ольгу Шкред, яка отримала в окупантів посаду «голови Кіровської сільської адміністрації Волноваського району ДНР». Луцький міськрайонний суд призначив зрадниці заочно 15 років позбавлення волі, адже справу розглядали без її присутності.

Інформаційне агентство Волинські Новини, своєю чергою, знайшло телефон, адресу та соцмережі зрадниці на сайті центру «Миротоворець».

Як ідеться у вироку, Ольга Шкред працювала головним спеціалістом відділу освіти Хлібодарівської сільської територіальної громади. Після повної окупації Хлібодарівської сільської територіальної громади Волноваського району Донецької області російськими військовими зрадниця добровільно пішла на службу до незаконного органу влади окупаційної адміністрації держави-агресора – «адміністрації Волноваського району Донецької народної республіки» – та отримала посаду «голови Кіровської сільської адміністрації Волноваського району ДНР».

Ольга Шкред брала участь в зустрічах голови так званої «адміністрації Волноваського району ДНР» з головами так званих сільських та селищних «адміністрацій», де обговорювались питання забезпечення життєдіяльності району. Також 11 липня минулого року зрадниця була на зустрічі так званого «заступника директора ГУБ ДНР Вода Донбаса» з псевдоголовами сільських та селищних «адміністрацій», де обговорювались питання відновлення водопостачання у Волноваському районі.

Таким чином Ольга Шкред вчинила злочин, передбачений ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада). Судовий розгляд здійснювався за відсутності зрадниці.

Читати ще: У Луцьку судять трьох жінок, які працюють на окупантів

Прокурор Анатолій Семенюк просив для Ольги Шкред 15 років. Адвокат обвинуваченої Ігор Мамченко, своєю чергою, зазначав, що здійснюючи судовий розгляд за відсутності Ольги Шкред, неможливо встановити, чи інкриміновані їй дії вчинені нею умисно чи під впливом, наприклад, фізичного або психічного примусу, застосованого відносно неї або членів її сім`ї, чи можливо вона виконує законний наказ або розпорядження.

На переконання Ігоря Мамченка, докази сторони обвинувачення ґрунтуються виключно на припущеннях, тому виходячи з принципів презумпції невинуватості, він просив виправдати Ольгу Шкред через недоведеність вчинення нею правопорушення.

Однак один зі свідків, який до моменту окупації Волноваського району Донецької області постійно там проживав, підтвердив у суді, що Ольга Шкред обіймає посаду в окупаційній адміністрації. Це він особисто бачив у публікації в телеграм-каналі та інших електронних виданнях окупаційної влади. Свідок зауважив, що посадою Ольги Шкред пишається її чоловік, який говорив йому про це в телефонних розмовах. Він навіть пропонував свідку допомогу в працевлаштуванні у разі повернення до Волновахи.

На переконання представників Феміди, інші докази також доводять вину Ольги Шкред. Тож суд призначив зрадниці покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також суд позбавив Ольгу Шкред права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності на три роки. Окрім того, зрадницю позбавили 15 рангу посадової особи місцевого самоврядування. Покарання Ольга Шкред відбуватиме з моменту затримання.

Відзначимо, що анкета зрадниці Ольги Шкред розміщена на сайті центру «Миротворець». Там вказано, що вона народилася 16 листопада 1981 року. Нині проживає за адресою: Донецька область, Волноваський район, село Хлібодарівка, вулиця Паркова, 13, квартира 14.
Також на «Миротворці» вказані соцмережі Ольги Шкред та її номер телефону:+380715996452, https://vk.com/id78557069, https://vk.com/id94701427

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 28 Жовтня 2023 08:36
Заочно, хоч 500 років, та толку...
Радувець Ларіса Показати IP 28 Жовтня 2023 10:19
Добре хоч не розстріляли, абсурд танцює далі!
Ще не зовсім свідоми Показати IP 28 Жовтня 2023 15:17
А та сучка рже над вироком. Ій до п,,,ди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus