USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку грали «Манчестер Юнайтед», «ПСЖ» та «Боруссія». Фото

17 Травня 2021 13:01
«Боруссія», «ПСЖ», «Манчестер Юнайтед», «Тоттенгем» та навіть збірна Франції – саме такі команди обирали кіберспортсмени на чемпіонаті Волині з FIFA 2021, який відбувся у кіберспортивному клубі Force Arena.

Взяти участь у турнірі могли всі охочі, тож понад 40 кіберспортсменів змагалися за призовий фонд у десять тисяч гривень та право увійти в збірну Волині зкіберфутболу.

Як розповів перший заступник голови Асоціації футболу Волині Василь Кохановський, поштовхом до проведення турніру став конгрес Української асоціації футболу.

«Разом з Force Arena ми вирішили провести чемпіонат Волині з кіберфутболу. Це досить популярний вид кіберспорту, гравці виступають на доволі високому рівні. Є інформація, що в Української асоціації електронного футболу є плани щодо створення кіберфутбольної ліги, до якої увійдуть клуби на базі тих, які грають класичний футбол. Тому, я думаю, наш футбольний клуб «Волинь» також братиме участь, і під час цих змагань ми відберемо кіберспортсменів, які представлятимуть головну команду Волині», – зазначив Василь Кохановський.
Для багатьох FIFA – це просто хобі, але чимало учасників турніру приділяють цій грі доволі багаточ часу. Сергій Флішаровський каже, що коли був студентом і не мав роботи, то FIFA займала доволі багато часу – до чотирьох годин в день, а інколи й шість. Зараз ігри займають набагато менше часу.

«FIFA т– це гра про задоволення, це гра про те, як ти бачиш ігрове поле. Ти можеш змінити стратегію, можеш змінити гравців, можеш розвиватися. Тобто можна виконувати своєрідні менеджерські функції у команді. Тішить, що зараз до організації турнірів долучається футбольна влада», – наголосив учасник турніру.
Владислав Нікитюк розповів, що грає у FIFA близько чотирьох років, однак почав брати участь у турнірах близько півтора роки тому: «Цього року напевно через карантин було трішки менше турнірів, але все ж вони були. Попри те, що я беру участь у турнірах, FIFA для мене – це більше хобі, я не вкладаю в неї увесь свій час. Однак FIFA виконує соціальну місію, адже через цю гру я познайомився з багатьма людьми».

Він також зазначив, якщо гравець хоче грати на результат, то потрібно обирати «ПСЖ» та збірну Франції – це найпрокаченіші команди, в них багато гравців дуже добре тримають м’яч, фінтять та мають хорошу швидкість.

З його слів, в грі можна реалізовувати різноманітні тактики, зокрема ставити «автобус» або грати тікі-таку, але зараз FIFA 21 все менше нагадує реальний футбол.
Вчора лише на Force Arena можна було спостерігати, як між собою зійшлися «Манчестер Юнайтед» та збірна Франції, але більшість матчів все ж нагадували лігочемпіонівські. Попри те, що рахунки деяких ігор нагадували хокейні, кожен з учасників хотів перемогти та пройти в наступну стадію, борючись за призи.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus