USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку юні переселенці беруть участь в проєкті «СпівДія заради дітей»

12 Серпня 2022 06:41
Десятеро дітей-переселенців, які нині тимчасово проживають у гуртожитку Волинського училища культури та мистецтв ім. Ігоря Стравінського, долучилися до проєкту «СпівДія заради дітей».

Про це розповіла Суспільному координаторка проєкту Ольга Ярчук.

Проєкт реалізоують за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine) та Міністерства молоді та спорту України у 20 містах України.

«Напрям «СпівДія заради дітей» має на меті створення безпечного простору для дітей, які бажають поспілкуватися з однолітками, отримати пізнавальну інформацію, порозважатися та побувати на занятті», – каже Ольга Ярчук.
Заняття відбуваються на безпечних локаціях, де є укриття, додає менторка проєкту Марина Ткачова. Жінка – переселенка з Луганська, приїхала на Волинь вісім років тому.

«Радо організовую навчання та розваги для дітей-переселенців і розумію, що вони відчувають», – каже вона.

Учасниками занять є діти від п'яти до 12 років, які працюють по групах. Під час заходу вони разом із дорослими гралися, танцювали навколо уявного вогнища, малювали.
Учасник майстеркласів, переселенець із Харківської області Дмитро Чаркін каже, що таких розваг у його селі не було.

«Там нічого такого не було. Мені хочеться додому, але тут є футбол, тому, може, й тут залишусь. Коли ми виїжджали, то було ще спокійно в Харкові. Ми ще встигли», – розповідає хлопець.

Зі слів Ольги Ярчук, заняття для дітей відбуваються безплатно. У Луцьку проєкт реалізовуватимуть до лютого 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus