USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку капітально ремонтують прибудинкові території та популярні автошляхи

19 Вересня 2019 21:12
У багатьох районах Луцька тривають ремонтні роботи центральних доріг та дворових територій. Лучани помічають, як змінюється місто, адже капітальний ремонт торкнувся як важливих центральних магістралей, так і проводиться у віддалених мікрорайонах та на прибудинкових територіях. Якість ведення робіт проінспектували радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, радник міського голови Юрій Безпятко.

На вул. Прогресу завершено ремонт дорожнього покриття, бруківкою облаштовано як пішохідні зони, так і проїжджу частину. Посадовці обговорюють із мешканцями можливість облаштування скверику в центральній частині двору.

На пр. Перемоги, 21 триває капітальний ремонт прибудинкової території «під ключ». Тут вже викладена бруківка на тротуарах, облаштовано зручні пониження, замінено бордюри, готується основа під викладання асфальту на проїжджій частині. Поруч добігає завершення капітальний ремонт мікрорайону по вул. Привокзальній, 7, 9 та Грушевського, 26.

Оглянули посадовці стан ремонтних робіт на перехресті вулиць Ківерцівська-Карпенка-Карого. Тут у серпні було викладено нижній шар асфальту, а найближчим часом облаштують і верхній шар. Зараз триває облаштування бруківкою пішохідних доріжок.

«На цій ділянці стан дороги був жахливий, тому про поточні роботи мова не йшла, – зауважив Ігор Поліщук. – Ремонт розпочали із заміни підземних комунікацій. Здійснили повну заміну мереж на труби, які мають гарантію 30 років, але надійно слугуватимуть років зо 50. Між облаштуванням нижнього і верхнього шарів асфальту навмисне зробили перерву близько місяця, щоб побачити, чи не виникне просадок, адже велика кількість земляних робіт могли призвести до просідання. Перечікували час, щоб усунути такі прояви. Зараз бачимо, що стан дороги стабільно якісний, тому орієнтовно за два тижні будемо викладати і верхній шар. На перехресті також буде нанесено пластикову розмітку. Загалом по місту здійснюється велика кількість ремонтних робіт, закриваємо найбільш критичні ділянки, виконуємо капремонти дворів згідно затвердженого переліку».
Оглянули стан облаштованого тротуару на вул. Хурсенка, уздовж будинку №29. Тут здійснено викладання бруківки на дорозі, якою користуються не лише мешканці будинку, але і велика кількість батьків, що ведуть діток до дитсадка, розташованого поруч.

На вулиці Рівненській (ділянка від Київського майдану до вул. Купріна) лагодять пішохідні доріжки, технічні зони, формують бордюри та викладають бруківку. Тут буде здійснено і заміну асфальтового покриття.

Як зазначив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, фінансування капітального ремонту вулиці Рівненської у Луцьку – це переважно грантові кошти, яких не потрібно буде повертати, а отже для бюджету міста витрати стануть мінімально можливими. Залучення європейських інвестицій на ремонт однієї з найбільш навантажених ділянок дороги стало можливим завдяки участі в міжнародному проєкті «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька». Тут передбачено капітальний ремонт і заміну дорожнього покриття із реконструкцією підземних комунікацій. Також здійснюється облаштування пішохідних та велосипедних доріжок, заміна бордюрів, облаштування технічних зон, викладених бруківкою, необхідних для водіїв та пішоходів. Відбудеться і реконструкція мереж вуличного освітлення зі встановленням 383 сучасних вуличних світильників.

Завершується ремонт пішохідної території на пр. Волі, уздовж будинків №68, 70. Тут пішохідна зона викладена бруківкою із обладнанням велодоріжки.

Прибудинкова територія на вул. Чекаліна, 11 теж змінила свій вигляд і сьогодні радує мешканців сучасним комплексним ремонтом із заміною тротуарного, дорожнього покриття, розширенням паркомісць та облаштуванням сучасного та економного LED-освітлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 20 Вересня 2019 04:31
Яркий к лісу асфальт на Перемоги. 21??? Бруківка має бути! Чи вже передумали, і, що не вид не з дороги, можна і як небудь робити?
Перемоги 21 Показати IP 20 Вересня 2019 08:27
Який асфальт? А де ж бруківка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus