USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку хочуть виділити понад 2 мільйони на реставрацію автентичних дверей

22 Січня 2021 10:48
Понад 2 мільйони гривень з бюджету мають намір виділити депутати Луцької міської ради на реставрацію автентичних дверей, які є елементами ужиткового мистецтва і мають певну цінність місцевого значення.

Про це під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, повідомив депутат Андрій Білан.

Зокрема, обранець громади озвучив ініціативу щодо Програми по збереженню автентичних дверей, вікон та балконів Луцька на умовах 70 на 30, де 70 відсотків від вартості реставрації платить місто, а 30% - мешканці (якщо йдеться про двері), та 60 на 40, якщо йдеться про балкони.

«Насправді, у Луцьку мало будинків, які є цінними пам’ятками історії, тож їх потрібно зберігати. Першочергово відреставрують двері на вулиці Словацького, 1 (відомі серед лучан «зелені двері», - ред.) та на вулиці Кривий Вал, 32. Це все комунальна власність Луцька. Також йдеться про реставрацію дверей на вулиці Крилова, 3; Лесі Українки,7 та Ковельській, 18. До прикладу, орієнтована вартість ремонтних робіт зелених дверей на вулиці Словацького становить 149 тисяч гривень. Автентичні об’єкти - це елементи ужиткового мистецтва, тому вони мають свою певну цінність місцевого значення», - зазначив депутат.

Загалом же на реалізацію заходів програми потрібно не менше 2 мільйонів 340 тисяч гривень.

Луцькі обранці громади ініціативу підтримали і рекомендували проєкт рішення до розгляду на сесії, яка відбудеться 27 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 22 Січня 2021 12:50
хороша ініціатива. Луцьк красиве місто з історичними красивими будівлями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus