USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку хочуть заробити 700 тисяч на зрізанні дерев

8 Грудня 2016 15:42
Заробити на видаленні дерев у декілька разів більше, ніж досі, повинна дозволити методика визначення відновної вартості зелених насаджень, яку затвердили члени виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 8 грудня.

Члени виконкому розглянули проект методики визначення відновної вартості зелених насаджень. Для визначення відновної вартості зелених насаджень (дерев, кущів, газонів, квітників) у Луцьку, що підлягає сплаті при видаленні зелених насаджень або при їх втраті у зв’язку із відведенням земельної ділянки комунальної власності у встановленому порядку юридичній або фізичній особі, затвердили схему зон містобудівної цінності території міста Луцька та вартість утримання дерев та кущів протягом року.

Як розповів начальник відділу екології Анатолій Гламазда, відповідно до наказу Міністерства з питань комунального господарства, визначатимуть методику визначення відновної вартості зелених насаджень на території Луцька. Так, потрібно визначити схему зон містобудівної цінності території міста Луцька. Так, для населених пунктів з чисельністю населення 100 – 250 тисяч осіб центральна зона містобудівної цінності встановлюється на відстані 1,5 км від міського центру, середня зона 1,5 – 2,5 км, периферійна – більше 2,5 км. Враховуючи сучасну територію міста та її історичний розвиток, а також необхідність встановлення чітких меж між зонами, пропонується для розгляду та затвердження схема зон містобудівної цінності для визначення відновної вартості зелених насаджень згідно додатку 1, а саме:

І – центральна зона (в північній частині обмежена вулицею Ківерцівською; зі сходу – Карпенка-Карого і об’їзною дорогою через село Рованці до річки Стир; на півдні – річка Стир від об’їзної дороги через Рованці до моста на Ковельській; на заході – вулицею Набережною).

ІІ – середня зона (в північній частині обмежена вулицями Ківерцівською та Гордіюк; зі сходу – проспектом Відродження, вулицею Електроапаратною; на півдні – Дубнівською від перехрестя з вулицею Карпенка-Карого до залізничного переїзду); на заході – вулицею Карпенка-Карого).

ІІІ – периферійна зона (в північній частині від вулиць Ківерцівської та Гордіюк до межі міста; на сході – від проспекту Відродження та вул. Електроапаратної до межі міста; на південному сході – вулиця Дубнівська (від перехрестя з вулицею Карпенка-Карого до залізничного переїзду) до межі міста; на південному заході – річка Стир та вулиця Набережна до межі міста.

Дерево у центральній зоні, таким чином, вартуватиме більше, ніж в середній та периферійній. Наприклад, відновна вартість каштану у нормальному стані становитиме 4118 гривень у центральній зоні, 3350 та 3182 гривень – в інших зонах. Відновну вартість сплачуватимуть в міський бюджет і ці кошти можна буде використовувати на озеленення та відновлення зелених насаджень.

Зі слів посадовця, цьогоріч отримали 212 тисяч гривень відновної вартості зелених насаджень у міський бюджет, а затвердження методики наступного року дозволить отримати приблизно 700 тисяч. Так, досі одне дерево вартувало 396 гривень, а тепер сума визначатиметься залежно від діаметру і віку дерева, тож сума надходжень прогнозовано підвищиться в 4-5 разів.

На запитання члена виконкому Олега Бондарука про те, чи сплачуватиме відновну вартість той, хто зрізав дерево поблизу свого будинку, Анатолій Гламазда відповів, що власник ділянки не потребуватиме дозволу (наприклад, якщо прибудинкова територія належить ОСББ, дерева зрізати можна за рішенням власників).

Оскільки, як повідомляв директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, цьогоріч кошти відновної вартості витрачали на розчищення русла Стиру та розчищення парку, пропонували у проекті рішення передбачити спрямування 50% цих коштів на відновлення зелених насаджень.

Члени виконкому підтримали проект рішення з цією зміною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Винниченка 49 Показати IP 8 Грудня 2016 17:35
А можна якось обрізати дерева з обох сторін будинку Вінниченка 49? А то ЖЕК вже більше трьох років обіцяє і ніяк не може це зробити. А на нижніх поверхах сонця немає, все гниє і дерева різати не можна. От комфорт!
Еколог Показати IP 8 Грудня 2016 20:05
Відповідно до чинного законодавства дане дерево підлягає видаленню. Пишіть заяву в міську раду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus