USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку медики дістали з ока хлопчика дріт. Фото 18+

25 Травня 2023 11:55
У відділенні офтальмології з центром хірургії ока Волинської обласної дитячої клінічної лікарні успішно прооперували хлопчика.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Волинського обласного перинатального центру.

Дитина отримала проникаюче поранення ока, в ньому застряг уламок дроту від батога.

Як зазначають у лікарні, вдома робили невдалу спробу самостійно витягнути дріт.

Після того, як хлопчика прооперували, зір відновився до 100%.

Обережно! Фото може вас вразити!
Як зазначають, травми ока надзвичайно різноманітні. Від легких, що не впливають на зір, до тяжких, які вимагають оперативного лікування. Ніхто не застрахований від поранення очей з наявністю сторонніх тіл. Тому усім варто знати, як поводитись у таких ситуаціях.

Найчастіше сторонні тіла потрапляють в око при роботі з металом, користуванні бензопилою, «болгаркою», газонокосаркою та іншими приладами, що надають уламкам високої швидкості. Тому в таких випадках необхідно користуватись захисними окулярами.

Якщо ви бачите стороннє тіло, що частково чи повністю знаходиться в очному яблуці чи вколочене в оболонки ока, не намагайтеся самостійно його видалити. Це дуже небезпечно, оскільки може призвести до додаткової травматизації структур ока та занесення інфекції. Видалення стороннього тіла повинно проводитись лише в умовах медичного закладу.

Якщо стороннє тіло потрапило в око, можна спробувати його звідти вимити. Якщо це не вдається, потрібно накласти пов’язку на око і доправити пацієнта в медичну установу. За можливості, в око можна закапати знеболюючі краплі та краплі з антибіотиком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus