USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку мітингувальники – проти перенесення коштів з центру для атовців на добудову школи №27

13 Серпня 2018 09:57
Приблизно два десятки мітингувальників зібралися під стінами Луцьої міськради.

Вони проти зняття коштів з суми, запланованої для реабілітаційного центру, на добудову школи №27 і хочуть почути аргументи депутатів. Станом на 9:45 мітингувальники зайшли до зали засідань.

Зауважимо, засідання бюджетної комісії, заплановане на 9.30, не відбулося через відсутність кворуму, тому питання про зміни до бюджету і виділення коштів для школи №27 розглядатимуть безпосередньо під час сесії.

Нагадаємо, раніше виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт запевнив, що на будівництво реабілітаційного центру спрямують кошти соцеконому, які надійдуть у жовтні. Він додав, що школа №27 добудовується не за рахунок реабілітаційного центру, а спільно з ним.

Перед початком сесії радник міського голови Ігор Поліщук зібрав мітингувальників, аби пояснити, чому голосуватимуть саме за такий розподіл коштів. Він зазначив, що 5 мільйонів гривень все одно не могли бути одразу витрачені на реабілітаційний центр, оскільки проект проходить експертизу. Також він запевнив, що кошти для центру спрямують з коштів перевиконання обласного бюджету або з держбюджету.

Відповідні гарантії надали голова Волиньради Ігор Палиця та голова ОДА Олександр Савченко. Окрім цього, 4,7 мільйона міська рада планує отримати у разі підписання мирової угоди з фірмою "Вест Ойл Груп". Ігор Поліщук запевнив, що ці кошти використають для реабілітаційного центру.
Присутні учасники АТО говорять, що не проти будівництва школи, але хочуть чітких гарантій, що питання створення реабілітаційного центру не буде надалі відкладатися.

Депутат міськради Сергій Була зауважив, що центр мав будуватися не за кошти міського бюджету. Однак міськрада взяла на себе обов'язок його будівництва. До жовтня коштів не буде, але 17 млн на центр готові згодом виділити за рахунок перевиконання міського бюджету. Окрім того, Ігор Палиця гарантував виділити 5 мільйонів гривень з обласного бюджету.

Проте мітингувальники в ультимативній формі наразі не погоджуються зі зняттям 5 мільйонів з центру для школи №27.

Голова бюджетної комісії Борис Смаль зазначив,що кошти на 27 школу не надійшли з держбюджету, тому ОДА звернулася до міської ради з пропозицією надати 5 млн з міського бюджету, якщо 12 мільйонів у жовтні надійдуть з держбюджету. Депутат стверджує, що буде можливість використати 12 млн на реабілітаційний центр.

Під час дискусії ввімкнули голосовий зв'язок з Ігорем Палицею. Він пояснив, що розраховували на кошти ДФРР для школи №27. Кошти не надійшли, тож ОДА просила виділити 7,2 млн з міського бюджету. На 4,6 млн планують підписати мирову угоду з "Вест Ойл Груп", які можна використати для центру. Він запевнив, що кошти для центру у будь-якому разі знайдуть в обласному бюджеті. Якщо ж 5 млн виділити для центру зараз, до листопада вони були б не використані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
мама Показати IP 13 Серпня 2018 10:10
Діти в ПЕРШУ чергу! діти - наше майбутнє. Дядьки , Ви ж і самі мабуть маєте дітей?
Р.Ц. до мама Показати IP 13 Серпня 2018 19:29
Достатньо військового госпіталю, лікувально-профілактичного закладу "Волинський обласний госпіталь ветеранів війни". Хіба це не реабілітаційні центри? Вони мають спеціалістів,які практикують реабілітацію,маючи і навикі лікування. Що і потрібно Атовцям і ООСесовцям.
Платник податків Показати IP 13 Серпня 2018 10:11
Чому не було кворуму? Де слуги народу в робочий день?
Уточнення до Платник податків Показати IP 13 Серпня 2018 10:48
Місцеві депутати не отримують зарплати і працюють на громадських засадах. Платнику податків треба було б знати.
Уточнення) до Уточнення Показати IP 13 Серпня 2018 11:15
Так що, і на роботу можуть не ходити? Де в моєму пості хоч слово про зарплату?
Він до Уточнення) Показати IP 13 Серпня 2018 15:41
Робота це там де зарплату платять
51 омбр Показати IP 13 Серпня 2018 10:21
Чого б те херойство в ато 2014 року не показувати.
Активіст Показати IP 13 Серпня 2018 10:32
Показали своє справжнє нутро. Дивуюсь, чому не в балаклавах прийшли. Херої. Ідіть війну, яка йде п'ятий рік, закінчіть, а тоді щось вимагайте.
Активісту до Активіст Показати IP 13 Серпня 2018 10:46
Звідти пишеш? З фронту?
вася до Активіст Показати IP 13 Серпня 2018 13:02
команда нацдружин відробляють баксу, слава продажним активістам
Як воювати Показати IP 13 Серпня 2018 10:33
То чомусь десантура ,24,128,1,17 а як халявні квартири то чомусь розформована 51 омбр
Небайдужа Показати IP 13 Серпня 2018 10:44
О, перша яжємать детектед! Може й діти твої від москалів, від яких ці дядьки тебе нерозумну захищають? Насправді проблема не в дітях, а в твоїй власній ліні - дитині по великому рахунку однаково, чи то 27-а школа, чи скажімо, 10-та, навпаки, корисно пройтися на зупинку-другу далі, а тобі просто лінь - лінь раніше встати, лінь вести в школу, лінь головою подумати.
Просто до Небайдужа Показати IP 13 Серпня 2018 11:59
Малорозвинутість на лице? Пройтися мають час лише дармоїди такі як ти, що не знають що таке робота, а лише "активізм". Нас не треба захищати, а необідно вести правильну політику. АТО - державою невизнана війна. Ми як платникі податків не зобов'язані фінансувати те, на що ВЛАДА наклала величезний болт і тішиться легким способом відмивання коштів, оскільки ж факт витрат є невід'ємною жирною частиною. Люди гинуть заради збагачення можновладців і не більше. Ніхто з населення не переживає за територію на%%й непотрібного Донбасу, який завжди був проблемою. Влада сама все це віддала і про%%ала. Народ поки не відкриє очі і не зрозуміє, що продовжувати це немає сенсу так і буде за копійки сваритись. Що було зроблено за ці роки? Нічого, бо в нас ж АТО... за%%ісь відмазка. Однозначно вірним рішення є інвестиція в школу, оскільки це в подальшому принесе хоть якусь користь.
Просто та не просто до Просто Показати IP 13 Серпня 2018 13:17
Пройтися мають час не дармоїди, а люди думаючі й всім телепням таким, як ти радять: в тебе від свіжого повітря стоятиме краще, жінка твоя підтягне целюлітну д*пу, а ваш малолітня дітвора хоч від планшетів і телефоніа відлипне, які ви їм постійно підсовуєте, щоб не заважали!
Просто до Просто та не просто Показати IP 13 Серпня 2018 13:54
Вірно зауважив значить за дармоїдство. Повторюю, коли у тебе є РОБОТА, є певна соціальна відповідальність - зникають всі інші думки. В коханій сім'ї до одного місця целюлітна дуп% чи ні, на це звертають увагу лише обділені увагою стереотипні д%ри, які думають що зовнішність головне. Питання планшетів - це індивідуальні правила виховання, але кожний малорозвинутий в інтелекті індивід має право на свою думку. Коли зайняти себе корисним ділом, то зовсім по іншому бачиш світ. Ну але нічого тобі й так за мої податки заплатять мінімалку, можеш ходити по свіжому повітрі (особливо в районі очисних чи цукрового)!
Раніше Показати IP 13 Серпня 2018 12:10
Я не розумів чому ненавиділи афганців то тепер розумію чого ненавидят атошних
Реаліст Показати IP 13 Серпня 2018 12:23
А він потрібний, цей центр? Пройшли війну? Подякуйтн Богу, що залишилися живі, ростіть дітей, кохайте дружин, забирайтеся з друзями, а не живіть лише війною. Війна завжди не буде, а вам потрібно жити.
До реалыста Показати IP 13 Серпня 2018 12:45
Вони живуть не війною а депозитами від війни .Це ж вам не ветерани ДСВ ті то точно дякували богу і не паразитировали на цьому.
Анонім до До реалыста Показати IP 13 Серпня 2018 13:13
100% Для деяких *єроїв це лише вигода. Комуналка, безкоштовний проїзд, земля, квартира - дуже ласий кусок для таких активістів. Але їм все мало. Якби не такі активісти був би давно мир в Україні.
Ого до Анонім Показати IP 13 Серпня 2018 15:46
Поїдьте в АТО, візьміть з собою свою дитину. Поживіть в землянках з мишами, щурами при + 40 та - 30. Заробіть і собі пільги, ділянки і т.д. Бажаю удачі.
Анонім до Ого Показати IP 13 Серпня 2018 17:13
Всі питання про умови в АТО до влади Пороха.
вовк Показати IP 13 Серпня 2018 13:46
давай школу а хлопи вгодовані хай в царя заберуть хату під центр то будуть герої
До ого Показати IP 13 Серпня 2018 16:51
Я був у 2014 році у 51 омбр (пяна не контрольована військова частина) навіть на фото знаю їх призвіща. Тільки у 2014 році землянок не було а жили під небом пока нас за національний позор не розформували.Ці шо на фото то в основному тилові *трудяги* а тепер корчать з себе героїв.Можливо хто служив у десантурі вони і заслужили на ті квартири но не ті хто про.....в 51 омбр. А ше там є один кадер Кравченко рахується на контракті у 14 омбр а сидить в Луцку.
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2018 19:44
Ото, як щоб не депутати укропівці і їх прихильники то і не бачити б дітям у цьому році школи. Оце патріоти. Оце захісники життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus