USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на оздоровлення особливих діток витратили 213 тисяч

6 Вересня 2018 18:21
У міській раді відбулася робоча зустріч з активними громадськими організаціями міста Луцька - ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята», ГО «Батьки дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку», Центру реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя», ГО «Повір у себе», інформують на сайті міськради.

Радник міського голови Ігор Поліщукзазначив, що впродовж 2018 року Луцька міська рада взяла активний курс на підтримку громадських організацій, які допомагають дітям з особливими потребами.

У квітні ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» побувала на Всесвітньому фестивалі ANCA м. Аланья, Туреччина. Делегації дітей та молоді з аутичним спектром представляли Україну, Росію, Азербайджан, Румунію, Нідерланди, Азію, Туреччину, Словенію, Австралію, Францію, Монакко, Угорщину. Приємно, що єдине місто (держава), яка повністю профінансувала свою делегацію дітей з аутизмом - це Луцьк.

У березні ГО «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» та ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» побували на Всеукраїнському фестивалі «Червоноград скликає друзів», який проходив у Червонограді. Луцьк представляло 40 учасників фестивалю - дітей з особливими потребами.

У Хусті (Закарпатська область) 18-22 травня відбувся Х Міжнародний фестиваль людей з інвалідністю «Долина нарцисів», у якому взяли участь ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» .

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» побувала на Міжнародному творчому інклюзивному фестивалі «Разом ми зможем більше» в Бресті, Республіка Білорусі.

З міського бюджету на участь дітей у фестивалях було виділено 134 тис. 870 грн.

Цього року вперше вдалося оздоровити дітей на морі. Приємно, що з дітками мали можливість поїхати їхні батьки.

ГО «Джерело життя» - 137 350 грн. (37 дітей)

ГО «Повір у себе» - 76 150грн. (15 дітей)

ГО Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку – 130 тис. (13 дітей)

На оздоровлення дітей виділено 213 тис. 650 грн.

Окрім того, у рамках проведення конкурсу соціальних проектів спрямованих на вирішення проблем сімей/осіб, які опинились в складних життєвих обставинах, чотири громадські організації мають можливість реалізувати свої власні соціальні проекти. Зокрема, ГО «Батьки дітей з синдромом Дауна» виграла на реалізацію проекту «Сильні батьки- сильні діти» - 20 тис. грн., ГО «Центр соціальних ініціатив та соціальних досліджень на 2 проекти «Стоп-мобінг» та «Школа відповідального батьківства» виділено 22 тис. 500 грн. , БФ «Ерудит» для проекту « Щаслива родина – квітуча Україна» виділено 20тис. грн.

ГО «Джерело життя» виділено 300 тис. грн. на ремонт приміщення

ГО «Янголята» виділено приміщення загальною площею 108 кв.м.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан повідомила, що в рамках виконання соціального замовлення надання соціальних послуг в громаді введено 2-і додаткові посади соціальних педагогів. Громадським організаціям запропоновано підписати договір про співпрацю з управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для ефективної взаємодії по наданню соціальних послуг в громаді.

Матвійчук Ольга, завідувач Центру практичної психології і соціальної роботи управління освіти Луцької міської ради повідомила, що впродовж багатьох років в управлінні освіти виділено 3 посади логопеда та психолога для роботи в громадському секторі. Окрім того, нещодавно був відкритий Інклюзивно-ресурсний центр для фахової підтримки дітей з особливими потребами.

Директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода ознайомила з міською «Програму соціальної адаптації осіб з інвалідністю на 2018-2020 роки» і зазначила, що особи з особливими потребами впродовж 2017-2018 року мають змогу працевлаштуватися в департаменті соціальної політики.

Тетяна Янчук, заступник директора департаменту соціальної політики, запевнила у повній підтримці депутатського корпусу пропозицій та ініціатив від громадських організацій, які спрямовані на розвиток та інтеграцію дітей.

Громадські організації озвучили і проблемні питання. Зокрема, підтримка громадських організацій у 2019 році, організація заходів дозвілля для дітей та психологічна підтримка родин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus