USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку на пішохідному переході збили жінку

10 Грудня 2015 20:04
Дорожньо-транспортна пригода трапилася біля Сіті-парку в Луцьку сьогодні, 10 грудня. Медики забрали постраждалу в ДТП в травмпункт, а поліцейські на місце так і не з’явилися.

Легковий автомобіль марки BMW наїхав на жінку, яка переходила дорогу у встановленому місці близько 19.00 години.

Від удару жінка вдарилася головою у лобове скло.

Зі слів очевидців, жінка літнього віку переходила дорогу на пішохідному переході й розмовляла по телефону, як зі сторони Київського майдану в напрямку ЦУМу на неї вчинили наїзд.

Водій іномарки запевняє, що швидкість не перевищував, а жінку просто не побачив.

«Я не розумію, звідки вона взялася, я їхав на швидкості приблизно 30 кілометрів, як вже перед самою машиною побачив її. Я одразу викрутив кермо, але не встиг і зупинився поряд через метрів три. Не знаю, чому її не побачив, можливо через те, що на зустріч їхала машина, й жінка потрапила в так звану «мертву зону», коли не видно водію пішохода», - коментує ситуацію Інформаційному агентству Волинські Новини водій BMW.

Він викликав швидку, поряд був пункт, і ті швидко прибули на місце. Жінку забрали в машину, надали їй першу допомогу, втім, коментувати стан відмовилися. Зауважимо, що на обличчі постраждалої видно сильний забій та подряпини.

Очевидці розповіли також й те, що дзвонили до правоохоронців, втім, на місце вони так і не приїхали.

По тому як карета швидкої поїхала у травмпункт, за нею попрямувала й іномарка, водій запевнив, що не лишить жінку й допоможе їй швидше одужати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
1234 Показати IP 10 Грудня 2015 20:17
там таке місце що давно потрібно було поставити світлофор це по перше а по друге враховуючи рівень освітленості вечірніх доріг їзда ввечері це справжній екстрим
Ййй до 1234 Показати IP 11 Грудня 2015 08:00
Якщо там поставити світлофор, то будуть великі затори. Не говоріть дурниць. Вулиця вузька, потік машин великий.
Андрій до 1234 Показати IP 11 Грудня 2015 11:46
Там таке місце, що потрібно просто дивитися по сторонам пішоходам, водії і так обережно їздять (мудаків звичайно не виправдовую).
Лучанка Показати IP 10 Грудня 2015 20:59
за перехід по зебры розмовляючі по мобілці потрібно штрафувати....пішоходи думають що вони безсмертні...?
Люмпен до Лучанка Показати IP 10 Грудня 2015 21:53
Перехід по зебрі це теж саме,що й по тротуару,чи там теж не розмовляти по-телефону? Водію за дорогою треба дивитися,а не по мобільному говорити
рома до Люмпен Показати IP 10 Грудня 2015 21:58
водию як и переходу поговорити треба
Ас до Люмпен Показати IP 10 Грудня 2015 22:02
Лучанка права на 100% а якщо водій дибіл чи прокурор чи погано стало чи гальма відмовили? Клеіні кості не нові.можна потім під себе ходити з мобілкою
Люмпен до Ас Показати IP 10 Грудня 2015 22:54
У Вас прокурор і дибіл знаходяться на одному рівні?) Приємно)))
гнат до Люмпен Показати IP 10 Грудня 2015 22:55
Вийшовши на дорогу хоч і на переході ви автоматично стаєте учасником дорожнього руху.
Анонім до Люмпен Показати IP 10 Грудня 2015 23:30
Я не знаю хто закупив лампи для освітлення вулиць. Але хочеться щоб це чмо частіше переходило дорогу увечері.
100 до Анонім Показати IP 12 Грудня 2015 09:00
Це 100%
Галина до Люмпен Показати IP 11 Грудня 2015 09:01
Так це не водій говорив по телефону,а жінка,яка переходила вулицю.
... Показати IP 10 Грудня 2015 23:27
На мою думку, потрібно по сторонам трохи дивитись а не балакати по мобільному і думати головою, та дивитись машина близько чи далеко від тебе, бо як "стовб" в 1 секунду навіть при швидкості в 30 не зупиниться жодна машина, ПДР вимагають при проїзді зебри "зменшити швидкість, а в разі необхідності (!) зробити повну зупинку, отож коли автомобіль за 5 метрів і починати лізти на пішохід на мою думку це 100% вина пішоходів не раз таке бачив....дивлячись на фото машина не розбита на друски а отже дійсно швидкість була не велика, а пішохід діяв по принципу не трамвай об'їде....
КПП Показати IP 10 Грудня 2015 23:51
Ото наглядна агітація- РОЗМОВЛЯЙТЕ НА ПЕРЕХОДІ ПО МОБІЛЦІ. Сама винна, як виживе передасть не одному ,як переходити треба дорогу.
the best до КПП Показати IP 11 Грудня 2015 08:09
А чи відомо вам, "розумникам"- недоводіям, що шоферИ повинні зупинятись перед переходом, коли по ньому переходить людина?, а наближаючись до переходу, можливо і стишувати швидкість...вона переходила у встаноаленому (!) місці.
читач до the best Показати IP 11 Грудня 2015 08:39
....саме так.....і вимкнути двигун щоб не заважати розмові по телефону..а ще краще вийти з авто і перевести через дорогу....
А до the best Показати IP 11 Грудня 2015 08:49
чи відомо Вам, the best, що пішоходи "У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості ... повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху." А ще "Пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху" (де інстинкт самозбереження???). І хай водій їде хоч 20км/год - ввечері, коли з усіх сторін в очі щось світить, він побачить пішохода в найкращому випадку метрів за 15. Самі розумієте, що зупинитись він не встигне навіть при всьому бажанні.
the best до А Показати IP 11 Грудня 2015 11:22
з ваших міркувань випливає питання - а яка тоді функція пішоходного переходу??? Будучи уважним-можна перейти будь де)))
A до the best Показати IP 11 Грудня 2015 15:02
Це не мої міркування, а ПДР. А функція пішохідного переходу - таки забезпечення максимально безпечного перетину дороги пішоходами. Але це абсолютно не означає, що коли я як пішохід ступаю на перехід, то автоматично вмикається God Mode, і можна не зважати на автомобілі. Зрештою, автомобіль - це джерело підвищеної небезпеки (за нашим законодавством), і це треба брати до уваги. І, так, будучи уважним-можна перейти будь де. Зважаючи, як у нас часом розташовують переходи, це може бути навіть безпечніше.
Лучанин до А Показати IP 11 Грудня 2015 15:19
"4.4. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху." "4.14.Пішоходам забороняється: a) Виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;" - тобто в першому випадку ви навмисно поставили три крапки, бо це не має відношення до пішоходного переходу? Ну і як вам далі вірити? Якщо водій їде 20 км/год, то він обов'язково повинен зупинитися перед переходом з відстані 15 метрів, інакше він порушує ПДР, тому що в нього не справний автомобіль. Виконуйте ПДР, бо "укрожурналістика" це не ваше!
A до Лучанин Показати IP 11 Грудня 2015 15:54
Я поставив три крапки, щоб не розтягувати пост. Чому це не має відношення до переходу? В даній ситуації він знаходиться поза проїжджою частиною? Не пригадую в тому місці надземних чи підземних переходів. Не обов'язково. Ви на око вмієте визначати знос шин, коефіцієнт зчеплення з дорогою і під час екстреного гальмування встигаєте розраховувати гальмівний шлях? Вірити мені Вас ніхто не зобов'язує. Варто всього лиш задумуватись про власну безпеку.
Лучанин до A Показати IP 11 Грудня 2015 17:56
Я не гадав що все так запущено... Ви дійсно маєте посвідчення водія? В даному випадку йдеться про пішоходів, які рухаються не поперек, а повздовж проїзжої частини, тобто в місцях де немає тротуарів чи пішохідних доріжок, тобто за містом. Саме через те що ліс чи поле біля дороги ніхто не освітлює і потрібні світлоповертальні елементи. А вулиці міста повинні бути достатньо освітлені і відсутність свтіла чи їх недостатня освітленість не є провиною пішоходів. Відносно даного випадку, то відповідальність повинно нести підприємство яке обслуговує даний шматок дороги, якщо буде доказано що написане в статті правда. P.s.: нічого особистого. Зараз дуже багато людей не в стані зрозуміти будь що, навіть якщо їм пояснюєш це по декілька раз, кожен сам собі голова. Нажаль ПДР не можуть трактуватися двояко, інакше буде біда. Саме тому навички водіння можуть прийти з часом, а ПДР треба знати "на зубок"!
А до Лучанин Показати IP 11 Грудня 2015 20:23
Де??? Де написано "вздовж", "поза населеним пунктом", "в місцях де немає тротуарів"??? Написано тільки "...пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям...". Будь-де. Хай хоч вісімками ходять. Коли я, пішохід, ступаю на проїжджу частину - мене повинно бути видно. І це моя проблема, яким чином я цю видимість забезпечу - хоч мигалку до шапки пришию. Я в першу чергу повинен піклуватись про власну безпеку. Вважаю, що саме Ваше трактування є двояким, звужує місце застосування даного правила. І через це якраз такі випадки й трапляються. П.С. А підприємство про яке Ви кажете - штрафанути як співвинуватця, якщо є така можливістью
109 до the best Показати IP 12 Грудня 2015 09:01
В яких це правилах таке написано?Може в правилах для пішоходів? Неучі.
Громадянин Показати IP 11 Грудня 2015 01:10
Так, зараз пішоходи - у вечері особливо, по пішоходах бігають як "кури смертники", і самі нажаль собі "головної болі" нагонять і іншим "життя спаскудити" вміють, а щодо водіїв - не дарма кажуть, bmv эт приговор!!!
Анонім до Громадянин Показати IP 11 Грудня 2015 01:19
Хоча водія також жалко!
Громадянин Показати IP 11 Грудня 2015 01:18
Іще: дуже добре що міська влада на "малювання" доріг на розмітку 30 млн грн в бюджет заклала - цікаво скільки на ліхтарі нові потратить??? Та коли збереться їх взагалі виділяти, і звідки думають брати???
суддя Показати IP 11 Грудня 2015 06:47
Проблема данного наізду полягае ще в тому ,що там розташовані ДВА пішохідних перехода,водій проізджаючи перший,певно думае що небезпека минула,да прибавляе газку аж за 10 метрів з"являеться другий !
Галичанка Показати IP 11 Грудня 2015 08:12
водій - справжня Людина! шкода, що так сталося, але молодець, що не залишив постраждалу!
Анонім Показати IP 11 Грудня 2015 08:32
Водій дуже хороша і адекватна людина....а нам пішоходам треба бути обачнішими і дійсно не розмовляти по телефоні...
Че Показати IP 11 Грудня 2015 09:12
А ніхто не задає питання, чому на місце ДТП не приїхала поліція??? Живемо по-новому? Рехворми в дії?
Куди спішимо Показати IP 11 Грудня 2015 10:39
Я чекаю 30-60 секунд більше на пішохідному переході і транспорт пропускаю...
109 до Куди спішимо Показати IP 12 Грудня 2015 09:03
То ти,певно,дежрчиновник,бо вони нікуди не спішать. Отакі і на зелене для водіїв пропускають....
Свідок Показати IP 11 Грудня 2015 12:09
На даний момент жінка знаходиться в лікарні, з середнею тяжкістю( була в алкогольному сп'янінні), і під повною опікою водія. Водій чекав на міліцію 20 хв, і дочекався...
Для всіх "розумних" Показати IP 11 Грудня 2015 15:39
18.1.Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. 18.4.Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. - це те що стосується нерегульованого пішоходного переходу. І ще одне, що НІКОЛИ НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ в Луцьку - 18.6.Забороняється в'їжджати на пішохідний перехід, якщо за ним утворився затор, який змусить водія зупинитися на цьому переході. І запам'ятайте одну важливу річ назавжди - не пішохід створює небезпеку, а автомобіль - не автомобіль створив людину, а навпаки, тому перевага завжди на боці людини (пішохода), а не водія (автомобіля)!!! Пішохід гуляючи по дорозі може лише створити затор своєю поведінкою, а автомобіль може забрати життя людини. Включайте мізки, хоча б, сідаючи за кермо! Коли ви виходите з-за керма, ви стаєте абсолютно тим самим що ви так намагаєтется обгадити в коментарях!
жорік Показати IP 11 Грудня 2015 18:46
Сам водій і знаю, що таке "мертва" або "сіра" зона. А ще хочеться побажати всім нашим Лучанам бутьте уважні.
Водій. Показати IP 11 Грудня 2015 19:27
Пішоходам забороняється: а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід; в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину; г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження; ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху; д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.
олександр Показати IP 13 Грудня 2015 15:11
в нас пішоходи дуже поспішають на той світ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus