USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку на повну запрацювала акція «Підвези медика»

27 Березня 2020 17:21
Небайдужі лучани об’єдналися, щоб підвозити на роботу медиків. Зокрема, возять медичних працівників, які працюють в онколікарні, обласній клінічній лікарні, на «швидкій» та у Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини.

Як розповів ініціатор такого задуму Олександр Князєв, до ідеї долучилися віряни Волинського об’єднання церков ХВЄ, бізнесмени, зокрема компанія «Palche» та її директор Ігор Лех. Водіїв масками забезпечив народний депутат Вячеслав Рубльов, інформує пресслужба парламентаря.

«Сьогодні - перший день, коли ми почали підвозити медиків з чотирьох лікувальних установ, і це вже було близько сотні людей. Для зручності у додатку Viber створили 6 груп за напрямками доїзду, до яких можуть доєднуватись медики», - розповів Олександр.

За словами лучанина, спершу про цю ідею він та активісти домовились із головними лікарями 4 медзакладів, визначили, хто з працівників потребує підвезення на роботу, район проживання та робочі зміни.

«Ми веземо людей із Ківерців, із Рожища, із сіл Луцького району. Наші автомобілі важко не помітити – вони стоять на зупинках зі спеціальними наліпками. Наші машини дезінфікують, а завдяки допомозі народного депутата Вячеслава Рубльова, водії забезпечені масками», - каже Олександр Князєв.

Як підкреслив нардеп Вячеслав Рубльов, така ініціатива від лучан дуже допомагає медикам, адже коли транспорту в місті немає, добиратися на роботу складніше.
«Мені би хотілося, аби в кожному районі Волині цю ініціативу підтримали та підвозили на роботу своїх медиків. Сьогодні ви допомагаєте їм, а завтра вони рятуватимуть ваше життя», - зазначив Рубльов.

Між тим, медиків не тільки підвозять на роботу, але й завозять додому після роботи. За словами Олександра Князєва, ця ініціатива буде працювати стільки, скільки потребуватимуть цього медичні заклади та їхні працівники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 27 Березня 2020 17:42
Не хочуть возити медиків з міської лікарні
Цюрняк Вікторі Вікто Показати IP 27 Березня 2020 18:50
Дуже хорошу справу започаткували небайдужі громадяни "підвези медика". Дуже їм дякую. Тільки чомусь не взяті до уваги мед. Персонал інфекційної лікарні, які можна скпзати " на передовій" боряться з усякого роду вірусами? Запевняю Вас, що не у кожного з них є власний транспорт, щоб доїхати з передмістя на роботу. І не дивлячись на труднощі вони не прогулюють роботу. Велике прохання включити цей медичний заклад до цієї благородної організації.
Артур Показати IP 27 Березня 2020 18:56
Як завжди в такий не легкий для країни час брехня від "волинських новин". Ганьба вам
Віра Показати IP 28 Березня 2020 01:33
Чудово, що люди відкриті, готові допомогти! Але медики у групі риску, я вважаю, що вони мають їздити на роботу спецрейсами.
Олег Показати IP 28 Березня 2020 11:36
Маршрутчики на простої могли б і повозити мед персонал , а взагалі перед тим як зупинити рух .мали б подумати на перед як людям добиратись на роботу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus