USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на вулиці Загородній замінили частину аварійної тепломережі

16 Травня 2023 20:19
У міжопалювальний сезон ДКП «Луцьктепло» активно працює над заміною, ремонтом тепломереж, котелень, теплових пунктів. Це робиться для того, аби в осінньо-зимовий період лучани могли отримувати якісні послуги теплопостачання та гарячого водопостачання.

Після здійснення вищезазначених робіт знижується кількість аварійних ситуацій на мережах, а в оселях лучан завжди є теплоносій. ДКП «Луцьктепло» зменшує затрати на аварійні ремонти та благоустрій після їхнього проведення.

Цього тижня завершується капітальний ремонт тепломережі протяжністю 165 метрів на вулиці Загородній. Вартість робіт становить близько двох мільйонів гривень.

За словами директора ДКП «Луцьктепло» Івана Скорупського, заміну труб тут проводять через те, що впродовж останніх двох років на цій ділянці шість разів були пориви. Тепер тут вкладено попередньо ізольовані труби. Терміни їхньої служби – 30-40 років. Іван Скорупський наголосив, що усі роботи проведенні фахівцями підприємства. Він зазначив, що нині тривають гідравлічні випробування, а потому буде проведено ізоляцію труб і засипання землею.
Також він зауважив, що завдяки проведеним роботам тепер безперебійно гарячою водою будуть забезпечені мешканці будинків на вулиці Загородня, 2 та 2а й учні та працівники ліцею № 22.

Оглянути роботи приїхав Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він зазначив, що підготовку до нового опалювального сезону починають одразу після завершення попереднього. Це необхідно, аби встигнути зробити максимум робіт у стислі терміни. За його словами, такі кроки дають можливість створити комфортні умови проживання жителям міста, щоб тепло у їхніх помешканнях було одразу після початку подачі теплоносія, а не чекати поки аварійні служби усунуть усі пориви на мережах.

«Цьогоріч плануємо замінити близько 3,5 кілометра мереж, що є досить багато. Активно працюємо з USAID, яке на осінь обіцяє надати близько 7,5 км труб, які ми будимо вкладати у наступному році. Їхня вартість орієнтовно 100 мільйонів гривень, але ми отримаємо це все безоплатно як грантову допомогу. І таким чином за 2 роки зможемо замінити понад 10 кілометрів мереж. Це більше, ніж було замінено за попередні 20 років», – наголосив міський голова.
Також Ігор Поліщук додав, що тривають роботи із заміни мереж й на прибудинкових територіях, де планується провести капітальний ремонт – це на вулицях Рівненська, 81-87, Захарова 5, 7, 9 та Декабристів 25, 25а. Це робиться для того, аби після завершення робіт з благоустрою дворів не виникало там поривів і не прийшлось знову все перекопувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus