USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку переселенка опановує нове ремесло і проводить дітям майстерки

14 Серпня 2022 06:34
Марина Калюкіна родом зі Слов’янська. Під час воєнних подій поїхала з рідного міста разом із сином на Волинь. Нині вона опановує нове ремесло – ліплення з глини – і має вже маленьких прихильників.

Жінка приїхала до Луцька в квітні. Про те, що пережила у рідному місті, говорити не хоче. Згадує лише приємне, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«У мене теж он дитина ще важко переносить це все. Взагалі діти важко переносять, все це вони близько сприймають, не розуміють, як може це все бути і навіщо. В Слов’янську працювала я на посуді, оформляла вази. Побачила, що тут є глечики, що тут теж щось роблять з глини. Мені стало цікаво, почала розпитувати, де, що, як. Приятелька допомогла, познайомила з майстром. Ось якось так вийшло», – розповідає вона.

Жінка зізнається: з глиною раніше не працювала. А в Луцьку її познайомили з цим ремеслом, і відтоді ліплення з глини Марині Калюкіній припало до душі. Бо ж раніше лише оздоблювала вироби, а нині надає їм форми, а ще – проводить дітям майстер-класи.

«Глину теж потрібно відчувати, її м’якість, пластичність. Від цього також залежить, що вийде. Я вдома тренувалася, щось треба дітям розказати і показати. Мені син допомагав, ангелика робив, кружку зробив сам», – розповідає пані Марина.
Вона – не єдина переселенка, хто долучився до творчого життя Волині. Багато внутрішньо переміщених осіб знайшли однодумців у Луцькій громаді. А ще отримали підтримку від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Творчі переселенці втілюють креативні ідеї на майстерках, аби діти трішки відволіклися та корисно провели час.

«Дуже приємно, коли люди з категорії внутрішньо переміщених осіб, які були активними у себе вдома і евакуювалися в Луцьк, продовжують громадську діяльність у нас, підшуковують комфортні умови, аби бути долученими до якихось активних процесів і допомоги для нашої перемоги. Вони одразу включилися в активні громадські процеси, звернулися до нас щодо придбання матеріалів. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» вже неодноразово допомагав їм. Ми залучаємо їх до наших заходів і дуже вдячні, що вони щоразу відгукуються», – зазначила голова правління Фонду Катерина Шкльода.

До слова, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» на цьому зупинятись не планує. Його представники уже готують інші ініціативи, втілення яких наближатиме перемогу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus