USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку підприємиця вимагає в ОСББ знести паркан

17 Червня 2021 08:00
Огорожу навколо багатоквартирних будинків на вулиці Набережна вимагає знести місцева підприємиця. Каже: цей паркан обмежує доступ до її підприємства.

Про це йшлося під час засідання земельної комісії Луцької міської ради.

Зокрема, до депутатів звернулася Світлана Іпатюк, яка вимагає знести огорожу навколо будинків на вулиці Набережна, 8а та 10. Обидва будинки мають спільного голову ОСББ і огороджені парканом, який їй заважає.

Як інформують представники департаменту муніципальної варти, на голову ОСББ вже був складений адмінпротокол з вимогою демонтувати огорожу. Проте керівник об’єднання співвласників подав до суду і суд повернув справу на розгляд адмінкомісії. Однак через те, що минув термін давності, адмінсправу закрили.

Світлана Іпатюк, своєю чергою зауважує: вона орендує частину приміщення в одному з цих будинків, а частину має у власності. На підприємстві працює близько 20-ти осіб, за життя і здоров’я яких вона відповідає. Натомість, каже, через те, що будинки огороджені парканом, до території не можуть безперешкодно доїхати спецавтомобілі в разі надзвичайної ситуації. Тож вона вимагає паркан демонтувати, якщо він незаконний.

Урешті члени комісії вирішили направити звернення до департаменту муніципальної варти, аби муніципали вивчили законність встановлення паркану і ухвалили рішення щодо притягнення причетних до відповідальності.

Згодом до Інформаційного видання Волинські Новини звернулася голова ОСББ Тамара Мірчук. Вона переконує: заявниця – єдина, кого не влаштовує паркан. Більш того, вона має чималі борги, які не бажає платити, а натомість, переконує голова ОСББ, постійно скаржиться.

«Ця людина орендує в нашому будинку офіс, за який не платить більше трьох років, за що ми подали до суду, в неї є заборгованість, яку ми маємо стягнути через суд. Через це вона бігає і пише. Крім неї є 12 офісів, де ні одної скарги нема, є 144 квартири, в яких живуть співвласники і утримують цей будинок», - зазначила вона.

Юлія МАЛЄЄВА

Головне фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Працівник Показати IP 17 Червня 2021 08:27
Нехай би Держпраця звернула увагу на підприємця Світлану Іпатюк, чи всі працівники в неї офіційно працевлаштовані, за яких вона так переживає
Житель Показати IP 17 Червня 2021 08:27
Магазин "Підшипники". Це при тому, що огорожа втановлена на землі, яка у власності ОСББ, перед встановленням огорожі було проведено консультації щодо правильності встановлення огорожі. Це при тому, що підприємство розташоване у місці, яке виходить на вулицю Набережну, де немає огорожі. Усі жителі ОСББ мають доступ до відкриття воріт ОСББ, та усі комунальні, спецслужби також мають доступ до відкриття воріт. Підприємиця багато хоче, і діє проти інтересів ОСББ, та її жителів, які за свій кошт встановлювали та погоджували дану огорожу. І це при тому, що пройшло 2 роки як огорожу встановили
Правда Показати IP 17 Червня 2021 08:32
Звичайно встановлений незаконно,бо на жаль ще немає меж прибудинкових територій і відповідно кадастрового номера.А прибудинкова територія відноситься до спільної власності власників(співвласників)квартир.
нх до Правда Показати IP 17 Червня 2021 12:53
Вам не потрібно щось писати, щоб всі зрозуміли що ви дилетант і неук. А скоріше дилетантка (Світлана).
123 до Правда Показати IP 17 Червня 2021 17:52
Як це не має меж, чому? Тоді суд програє ОСББ, ще забов'яжуть знести за свій рахунок. знову будуть скидатися
Мешканець 10 будинку Показати IP 17 Червня 2021 09:16
Ця Світлана Іпатюк достала вже всіх мешканців 8 і 10 будинку. Вона має великий борг за утримання будинку, не платниця і на неі подано до суду. Доступ для її працівників є, всі вони мають чіпи до хвірток і заходять в офіс з службового ходу з двору, а ще й курять під вікнами будинку, не звертаючи на закон України про куріння в громадських місцях! Доступ в двір і для швидкої і для різних доставок в двір є, і ніхто з мешканців не скаржиться! А Світлані Іпатюк тільки сваритись і скаржитись!
Лучанин Показати IP 17 Червня 2021 09:49
Якби у вас працювали неофіційно працевлаштовані працівники, чи зверталися ви куди-небудь з великим ризиком, що вас можуть перевірити і оштрафувати на суму 10-ти мінімальних з/п за кожного такого робітника?
Кх кх до Лучанин Показати IP 17 Червня 2021 20:53
Вона неврівноважена. В неадекваті. Це все пояснює.
Катерина Показати IP 17 Червня 2021 10:00
Доїзд то офісу магазину «Підшипник» є з двох сторін вулиці Набережної, заїдьте і подивіться, доступ воротами не загороджено.Ворота лише внутрішній двір закривають, і в даної особи є ключі, чіпи і Підключка до відкриття воріт. Є рішення загальних зборів Осбб щодо встановлення воріт. Ця пані Іпатюк має заборгованість за утримання будинку в розмірі більше 16 тис грн, Осбб подало до суду на неї за несплату. Також кожне Осбб сплачує податок за землю до місцевого бюджету в розмірі більше 6000 грн щороку, і це завдяки тому що земля приватизована. Мешканці все роблять за свій рахунок і своїми силами. Шановні робіть висновки.
Феміда Показати IP 17 Червня 2021 10:49
Перше. Судячи з кількості коментів і їх змісту - їх авторами є самі жильці ! Друге. Знаючи, хто був забудовником - вже сміливо можна проводити службове розслідування. Державними будівельними нормами такі огорожі паркани, плоти, чи протитанкові рови з їжаками - ЗАБОРОНЕНО ! Так шо до роботи - законність восторжествує !
Карась до Феміда Показати IP 17 Червня 2021 15:16
Може дасте посилання на Державні будівельні норми, де таке написано? Бо ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» не дозволяє ставити огорожі в деяких випадках вище 2.0 м, а так є рішення власника території (ОСББ). Здається мені ти феміда судді Вовка
Катерина Показати IP 17 Червня 2021 16:37
Шановний, читайте ДБН 2019, а не 2011 року, Земельний кодекс в частині володіння та користування, розпорядженням земельню ділянкою яка дана у власність, та закони що регулюють ОСББ.
Карась до Катерина Показати IP 17 Червня 2021 16:49
Це все загальні слова, ви мені ще порадьте взагалі книжки читати. Норматив та пункт. а дбн на який ви посилаєтесь, це той самий ДБН 2011 з трьома змінами. і там Паркан встановлюється
Карась до Катерина Показати IP 17 Червня 2021 16:56
Ось почитайте. тут з посиланням на відповідні акти: https://merefaotg.gov.ua/news/1589531470/
Карась Показати IP 17 Червня 2021 18:10
Таке враження, що не встановлені чомусь межі ділянки. тоді все кепсько. тоді чому пишуть тільки про Світлану мать її Іпатьєву?
Хахаха до Карась Показати IP 17 Червня 2021 20:56
ОСББ чекає вас в суді. Запросіть телебачення, що б всі поржали.
Ні, я не ту кохав ! Показати IP 17 Червня 2021 23:05
Проаналізуйте зміст і тональність коментів жильців і зрозумієте, які риси характеру притаманні психотипу "справжнього українця" !
До Катерина Показати IP 17 Червня 2021 23:19
Шо ви шось хочете від якогось карася, який пів свого короткого віку проводить сплячим в мулі ? Закони ж приймають при світлі ! А воно ж собі вбило в голову, шо рішення ОСББ має вищу юридичну силу ніж ДБН, ніж Земельний кодекс, ніж генплан міста !
Правда Показати IP 18 Червня 2021 07:41
Межі прибудинкових територій ще не визначені і це факт.Не пишіть дурниць.Ніяких парканів без визначених меж не може бути.Бо таке враження,що ОСББ прямо земельні барони.Законодавство читайте.
До суду до Правда Показати IP 18 Червня 2021 20:02
Мандруйте до суду і там доказуйте, Світлано. А ми подивимся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus