USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку планують перейменувати ще кілька вулиць

8 Лютого 2023 19:51
Відбулося засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міської територіальної громади. У порядку денному було чимало пунктів, які потребували фахових оцінок спеціалістів, щоби згодом рекомендувати депутатам Луцької міської ради прийняти відповідне юридичне рішення.

Як повідомили в Луцькій міській раді, присутні розглянули звернення громадян щодо перейменування вулиці Станіславського на Ярослава Мудрого. «За» проголосувало п’ятеро членів комісії.

Відтак департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради анонсуватиме громадське обговорення з цього приводу. Якщо нова назва людям сподобається, то вона, ймовірно, буде проголосована і депутатами.
Також члени комісії взяли до уваги пропозицію свідомих громадян, котрим не байдужа історія і топоніміка Луцька. Вони запропонували перейменовувати вулиці обласного центру та прилеглих громад на честь визначних українців. За це проголосувало шестеро членів комісії.

Читати ще: Де і скільки вулиць на Волині потребують перейменування

Нову назву незабаром може отримати вулиця Хакімова, що у середмісті Луцька. Ймовірно, вона носитиме ім’я знаного митця Миколи Кумановського. А ось вулиця Пушкіна – ще на стадії обговорення. 25 березня у приміщенні ЦНАПу відбудуться громадські обговорення з приводу цього. Пропонуються кілька назв вулиці: одна з нихВальдемара Пясецького. Він був відомим краєзнавцем, котрий певний час навіть працював у приміщенні, що розташоване на вулиці імені російського поета.
Врахована комісією і пропозиція громадянки Ярош, котра запропонувала одну з декомунізованих вулиць Луцька назвати «Союз українок». Присутні підтримали ідею активістки й внесли запропоновану назву до переліку потенційних.
А на завершення зустрічі комісія попередньо більшістю голосів найменувала частину вулиці Пантелеймона Куліша, яка залишилася без назви, лише з нумерацією. Щоби тамтешні жителі мали можливість і будуватися, і юридично там проживати, запропонувала взяти назву – вулиця Єднання. За це проголосувало п’ятеро членів комісії. Відповідні пропозиції комісії будуть підготовлені та внесені на розгляд сесії Луцької міської ради. Якщо депутати проголосують схвально, озвучені вище декомунізовані нові назви вулиць незабаром з’являться на адресних табличках.

Як ми писали раніше, у Луцьку чотирнадцять вулиць із травня отримають нові назви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клава Показати IP 8 Лютого 2023 21:55
Не Вальдемара а Володимира по перше, а по друге від цих рішень всра...тися можна, якись театр абсурду ...
Київ Показати IP 8 Лютого 2023 22:12
на вулиці Хакімова жила і творила набагато знатніша людина знана у світі С.Сарцевич, а не надуті провінційні бульки одноденки
Вас Показати IP 9 Лютого 2023 08:44
Хакімова на Берлика змінити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus