USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку подорожчає оренда комунального майна

31 Травня 2018 12:31
Орендну ставку на об’єкти міської комунальної власності пропонують підняти, аби збільшити надходження до бюджету Луцька. Йдеться про аптеки, салони краси, торгові об’єкти, редакції ЗМІ, заклади харчування, фінансові установи, офіси тощо.

Про це стало відомо 31 травня під час круглого столу, де за участю підприємців, які орендують найбільше об’єктів міської комунальної власності, обговорювали проект рішення міськради про врегулювання оренди нерухомого майна територіальної громади.

Керівниця управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповіла, що мова – про майбутнє збільшення орендних ставок задля збільшення надходжень до міського бюджету.

Чиновниця пояснила, що до уваги братимуть три напрямки. Так, попередньо 70% орендної плати надходило до бюджету міста, а 30% залишалися у балансоутримувачів для утримання майна. Окрім того, заклади охорони здоров’я мали пільгу. Тож запропоновано зберегти такий розподіл і відмінити пільги для закладів охорони здоров’я.
«Потім міськрада визначатиме, куди спрямовувати ці кошти, вони можуть йти також і закладам охорони здоров’я», – наголосила Алла Грабко.

Вона зазначила, що органи державної влади та обласні комунальні підприємства орендували приміщення за 1 гривню в рік. Оскільки вони займають досить великий об’єм міської комунальної власності, запропоновано, аби ці заклади підпадали під 3% розміру сплати.

Заступник керівника управління майном міської комунальної власності Тарас Тарасюк, своєю чергою, наголосив, що ці зміни ще поки не остаточні, адже в подальшому відбуватимуться обговорення на комісіях та сесіях обласної та міської рад, під час яких враховуватимуть пропозиції підприємців.
Підприємці, своєю чергою, висловили побоювання, що в результаті підвищення орендної плати різниця вартості «ляже на кінцевого споживача».

Депутат Луцької міської ради Борис Смаль зауважив, що підприємцям «не потрібно грати на емоціях».

«Левова частка лучан не розуміє, чому у вчителів, лікарів такі низькі зарплати, чому не ремонтують навчальні заклади, дороги і т. д. А це все залежить від джерел наповнення бюджету», – підкреслив Борис Смаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
11 Показати IP 31 Травня 2018 13:08
якби не крали то на все хватало б .
Правдоруб Показати IP 31 Травня 2018 13:22
Апетити чиновників ростуть- можуть догратися))
Правдоруб Показати IP 31 Травня 2018 13:25
Якщо обурення громадськості та підприємців не виявляється у формі мітингів не за горами чергове підвищення плати за повітря.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus