USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку керівниця благодійного фонду за 3-4 тис. доларів допомагала чоловікам виїхати за кордон

2 Листопада 2022 11:24
Керівнику благодійного фонду в Луцьку та посереднику повідомили про підозру за організацію незаконного перетину кордону через систему «Шлях».

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, очільниця благодійного фонду разом із спільником пропонували чоловікам призовного віку включити їх до системи «Шлях». Таким чином військовозобов’язані могли виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гумдопомоги або вантажів для потреб ЗСУ. Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3 тис. доларів США, а для охочих виїхати без повернення в Україну – 4 тис. доларів США.
Правоохоронці затримали керівника благодійного фонду та посередника під час чергової передачі коштів – 2 тис. доларів США.

Під час обшуків було вилучено бланки заяв від «водіїв» з копіями документів, списки осіб із зазначенням суми сплачених коштів, документи щодо гуманітарних вантажів, мобільні телефони, а також значні суми коштів у різній валюті.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Спокуса Показати IP 2 Листопада 2022 12:31
Моя робота.
Vic Показати IP 2 Листопада 2022 13:14
Сволочі, безневинних людей затримують. Читайте конституцію
Джек до Vic Показати IP 2 Листопада 2022 13:26
Ср*ти вони хотіли на конституцію. Їм треба шоб ти або тут з голоду здох або на фронті
Так не можна Показати IP 3 Листопада 2022 08:46
Таких кліщів в країні які під час війни собі гроші під виглядом волонтерів чи інших організацій заробляють 9 з 10. Всі це прекрасно знають і розуміють і весь цей бізнес успішно процвітає. Просто в даному випадку з кимось не поділилися ось ц прикрили канторку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus