USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку працюватимуть ринки сільгосппродукції. Адреси

30 Квітня 2020 12:50
В умовах карантину в місті Луцьку працюватимуть ринки сільськогосподарської продукції. Ярмарки діятимуть щодня, крім неділі, з 08.00 до 16.00.

Про це йшлося 30 квітня під час дистанційного засідання позачергової 76-ї сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про внесення змін до рішення міської ради «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19» зі змінами.

Нагадаємо, учора, 29 квітня, Кабінет міністрів підтримав критерії, які дають змогу продовольчим ринками відновити свою діяльність. Однак прийняття цього рішення Кабміном не означає автоматичне відкриття ринків у всіх містах країни, адже відкриття ринків відбувається лише за рішенням органів місцевого самоврядування.

Отож, депутати погодили зміни до проєкту рішення, відповідно до яких під час карантину дозволено працювати сільськогосподарським ярмаркам і місцям торгівлі, визначеним розпорядчими документами міської ради.

Депутат, радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що вже визначено перелік місць, де проводитиметься торгівля сільгосппродукцією.

Місця торгівлі облаштують у наступних локаціях:

- поруч з ТЦ «Глобус» на вулиці Єршова;

- поруч з РАЦСом на проспекті Соборності;

- на парковці на вулиці Глушець (через дорогу від гімназії №4);

- у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч із залізничним вокзалом;

- у мікрорайоні ЛПЗ (поблизу будинку №1 на бульварі Дружби народів);

- у мікрорайоні вулиці Володимирської (район МКБ, кінцева зупинка тролейбусів);

- у мікрорайоні вулиці Рівненської (поблизу АЗС Shell).

Депутати теж запропонували розглянути можливість облаштування ярмарків на вулиці Львівській (біля автостанції №2) і проспекті Соборності (парковка біля школи №26).

На таких ярмарках просто неба зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, але виключно з дотриманням вимог щодо безпеки.

Як розповів Ігор Поліщук, місця торгівлі мають знаходитися на відстані три метри один від одного. Всі підприємці повинні мати необхідні дозвільні документи, які підтверджують якість їхньої продукції.

Окрім того, щодня ситуацію перевірятимуть працівники муніципальної варти, які, зокрема, вимірюватимуть продавцям температуру.

Також один продавець обслуговуватиме лише одного покупця. Всі, і відвідувачі, і продавці, повинні мати індивідуальні засоби захисту (маски та рукавички).

Щодо стаціонарних ринків, то Ігор Поліщук наголосив, що в таких стихійних місцях, на жаль, не вдасться контролювати поточну ситуацію. Окрім того, немає ще рекомендацій стосовно того, як мають працювати такі ринки.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт акцентував, що невдовзі, за сприятливих умов, будуть оголошені наступні послаблення карантинних умов. Якщо ж результат відкриття ярмарків сільгоспродукції буде негативним, то не виключено їх закриття.

«Ми не можемо піддавати загрозі здоров'я людей», – сказав Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, 26 квітня нардеп від Луцька Ігор Палиця на своїй фейсбук-сторінці повідомив про можливість створення на міському стадіоні «Авангард» ринку сільгосппродукції для місцевих фермерів, аби ті мали можливість реалізувати свою продукцію, а лучани – придбати все необхідне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
цікавить Показати IP 30 Квітня 2020 12:55
Коли, з якого числа вже будуть торгувати?
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2020 13:00
Тобто постійні ринки будуть закритими, а зроблять багато стихійних? Це мабуть, щоб можна було гроші за дозвіл торгувати здерти собі в кишеню.
Покупець Показати IP 30 Квітня 2020 13:05
Чому стаціонарний ринок це стихійне місце, а парковки - ні? Тому, що так хочеться міській владі? Повний маразм!
Хімік Показати IP 30 Квітня 2020 13:10
Рівень нітратів хто перевіряє? Кому потім скаржитись? Норма нітратів з року в рік аж зашкалює!
алХімік до Хімік Показати IP 30 Квітня 2020 17:49
А на "Варшавці" у рядах хтось типу перевіряє? Не смішіть людей! :)))
sms Показати IP 30 Квітня 2020 14:21
В ДПСС
Лучанка Показати IP 30 Квітня 2020 14:32
Нашим людям щн нізто не вгодив. І так і сяк пагано
скептик до Лучанка Показати IP 30 Квітня 2020 15:57
влада як не зробить, а все через задній прохід
практик до скептик Показати IP 30 Квітня 2020 17:51
Як і кого обираєте - так і працюють! На себе у першу чергу скаржтеся!
Людмила Показати IP 1 Травня 2020 01:18
Де взяти ці документи в карантин? Яка огранізація і яким чином їх видає? На ринках були лабораторії в які заносили продукцію і там давали висновок (документи), а як зараз? Куди нести продукцію на експертизу?
Наталія Показати IP 2 Травня 2020 19:08
То на АС 2 буде?
саша Показати IP 9 Травня 2020 19:49
нехай закриють всі супермаркети
саша Показати IP 9 Травня 2020 19:50
корона вірус фейк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus