USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку презентували фільм з Халком про УПА та війну з Росією на Донбасі

3 Грудня 2021 09:42
Фільм «Шлях поколінь», в якому показано боротьбу УПА та сучасної України проти московських загарбників, презентували 2 грудня у Луцьку.

Сюжет кінострічки постійно змінюється – події відбуваються то під час Другої світової війни, коли УПА боролася за незалежну Україну, то на Донбасі, де вже сучасне покоління українців захищає кордони України від сепаратистів та російських найманців.

Автор ідеї фільму – журналіст та доброволець Михайло Ухман. Саме він вирішив поєднати у стрічці боротьбу УПА та сучасних українських військових проти російських загарбників.

В основу фільму покладена історія колишньої зв’язкової командира УПА-Північ Клима Савура Ганни Абрамчук, якій нині 93 роки. Також героєм фільму є воїн УПА Степан Петраш. У стрічці використали дещо схожий прийом з фільмом «Інтерстеллар», коли між сюжетними перипетіями свої історії розповідають свідки подій, єдина відмінність – у «Шляху поколінь» ці події дійсно були.

Ганна Абрамович Зелена розказала у фільмі, що вона виконувала завдання для повстанців, а невдовзі сусідка здала її НКВДистам, після чого її катували, ґвалтували та відправили в Сибір.
Перед показом фільму Михайло Ухман відзначив: «В українців така історія, що постійно у фільмах показують, що нас б’ють, і ми плачемо. У цьому фільмі і у фільмах, які в нас є в розробці, ми показуємо, що маємо чим гордитись. Велика частка цієї гордості – люди, які жили на Волині, адже вони дали нам можливість жити та творити кіно».
Головний герой фільму – Назар. Чоловік живе звичайним життям, вважаючи, що війна на сході його не стосується. Все змінюється відтоді, як у сні до нього приходить воїн УПА. Після цього чоловік вирішує, що не хоче, аби його майбутня дитина була рабом, та йде воювати.

У стрічці вдало поєднані сюжетні лінії, в яких показано часи УПА та сучасний Донбас, а також розповіді колишніх воїна та зв’язкової УПА.
Одним з героїв, який найбільше сподобався лучанам, став командир сучасних захисників України з позивним Халк, якого так прозвали через міцну статуру.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Михайло Ухман розповів, що назва фільму говорить сама за себе.

«У фільмі показано зв'язок з минулим століттям. «Шлях поколінь» - це боротьба за життя, назва говорить все про фільм. Зйомки відбувалися протягом півтора року на Волині, Івано-Франківщині, Донбасі та в Києві. В українських реаліях такі фільми знімати дуже важко, адже, на жаль, вони не фінансуються. Коли йдеться про УПА… », – сказав Михайло Ухман.
Після показу стрічки слово надали і зв’язковій Ганні Абрамчук, яка побажала, аби присутні дожили до її літ, але на той час, щоб «пропали усі путіни».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
Иван Показати IP 3 Грудня 2021 10:04
премию "Оскар" кому-то вручат за сей "шедевр синематографа" ?
Ивану до Иван Показати IP 3 Грудня 2021 21:50
не тупи вже так примітивно. Таким пасажем можна потішити московитів десь на росії. Оскар отримав совєтський сентиментально-соплівий фільмец "Москва слєзам не веріт". А тут фільм про важки будні з ліквідації комуняк.
Володя Показати IP 3 Грудня 2021 12:33
Цікаво, скільки грошей було виділено на цей шедевр з державного бюджету?
Лана Показати IP 3 Грудня 2021 12:40
Молодці! Це потрібно нам, нинішнім поколінням і потрібно майбутнім! ЦЕ необхідно, щоб знати свою історію і гордитися тим, що ми УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД, що ми ВЕЛИКА НАЦІЯ. Що в нас є своя історія, свої герої. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
Джек Показати IP 3 Грудня 2021 12:43
УПА І АТО НА ДОНБАСІ-Де зв‘язок?
Рекс до Джек Показати IP 3 Грудня 2021 13:01
Чому діти на сході вояків фашистами кличуть? Методи схожі.
Guest до Рекс Показати IP 3 Грудня 2021 14:12
Росіянців дійсно так кличуть.
До до Джек Показати IP 3 Грудня 2021 20:01
Прямий Джеку
напештi про пiтарiф Показати IP 3 Грудня 2021 13:36
Дякуемо!
Баба Фара зі Львову Показати IP 3 Грудня 2021 14:25
У вояка повний рот сала, щоб живим не здатись, а вдавитись.
Еее до Баба Фара зі Львову Показати IP 3 Грудня 2021 22:45
Баба, не суди все по свому роту, який постійно чимсь забитий.
Василь Показати IP 3 Грудня 2021 14:40
В школі та і в інституті нам постійно вбивали про український буржуазний націоналізм.Про звірства бандеревців.На жаль,в декого в головах ця фальшива інформация збереглася і передалася в наступне покоління.А от про розстріли в тюрмах,про загони НКВД замасковані під повстанців-ні слова.І тому цей фільм тільки невеличка інформація про події зневаги російського націоналізму до України обов"язково потрібно макс. росповсюджувати в наш час.
Я до Василь Показати IP 3 Грудня 2021 15:17
не тупіть.. не в школах вбивали в голови а самі люди розповідали які пережили ті часи - і про те як бандерівці мордували людей і як села грабили по ночах...і конкретно хто саме - тому що знали тих хероїв.. А тепер з того тупого непотребу хероїв ліплять
скептик до Я Показати IP 3 Грудня 2021 17:10
тобі і вбивати нічого не треба, бо замість голови д"па
та що до Я Показати IP 3 Грудня 2021 20:04
ти кажеш? Розповідали? Після інструктування в ідеологічному відділі обкому кпсс розповідали. В 2014 році розповідали про розіп'ятих мальчиках. Була і є така форма поширення неправдивої інформації
Мда до Василь Показати IP 3 Грудня 2021 15:32
Хоч по 100 фільмів в рік знімайте і прославляйте в них УПА і Бандеру, а я ніколи не забуду слова прабабусі : "Один в селі бандерівець був, а скільки горя наробив". І ніколи ні я, ні мої діти не вважатимуть героями сц..кунів, які втекли від тотальної мобілізації в ліси, а потім повилазили і тероризували жінок і дітей солдат, що воювали на фронті.
Мді до Мда Показати IP 3 Грудня 2021 20:10
якщо бабуся таке розповідала, якщо вона була, то хто їй це доручив, або порадив? Бо в ті часи на упівців казали, або "наші", або "хлопці". Слово "бандерівці" вживали члени ВКПб, комсомолу, НКВД та ті, кому було чого боятись
Петя до Василь Показати IP 3 Грудня 2021 15:33
Про звірства бандерівців не треба вчити ,щоб про це знати, очевидці тих подій розказували, як ці патріоти цілі сім'ї вирізали або вішали, чи живцем закопували. Хто з ними стикався , то кажуть не дай Бог вам побачити чи пережити таке, цим людям дивно , що з катів власного народу умудрились героїв зробити. Однак , не всі повірили в героїзм бандерівців і це вже добре.
скептик до Петя Показати IP 3 Грудня 2021 17:12
комуняки і їх лизод..и не повірили
Василь Показати IP 3 Грудня 2021 18:11
Іде війна.також ідеологічна з моськовським шовінізмом.І в Україні також натовп різноманітних ботів,які кормляться за кошти нафти і газу Сибіру.Навіть кормляться деякі політики Заходу.Історія України писалася інститутом марксизму-ленінізму при ЦК КПРС.В кожному вузі чи бібліотеці було повне зібрання Леніна.І від піонерів,комсомольців,членів КПСС вимагалось втілювати марксизм-ленінізм.І максимально паплюжити національні рухи.І все русифікувати.Тому будуть намагатись збільшувати всякі протистояння в Україні,щоб ослабити владу,яка до того наламала дров.А деяким писакам потрібно ознайомитись з трагедією Соловків,Сандормаху.Биківні,голодомору,розстрілами в тюрмах Західної Україні на початку війни(в Луцьку також). Бандерівці-це українці,яких вбивали.І вони вбивали.На жаль,такі закони війни.Але треба зрозуміти.хто прийшов на нашу землю і навіщо.Вчіть історію,але не по-московськи.
скептик до Василь Показати IP 3 Грудня 2021 19:51
пятій колоні мааацковські методички вдовбали в голову ще змалку
Петя до Василь Показати IP 3 Грудня 2021 20:02
В тому то і справа,що потрібно вчити історію, але не однобоко, вихваляючи бандюганів та приписуючи їм ті риси, котрих вони не мали. Про те, що робило НКВД не обговорюється, всім це відомо, говоримо про бандерівців, які нищили своїх же односельців та разом з Гітлером створювали дивізію СС Галичина і Нахтігаль.То тут передивіться історичні документи,як німці людей в концтаборах мордували ,пів світу з ними воювали , а бандерівці були їх прибічниками. Людей в Катині палили українські поліцаї. Читайте шановний історію і не треба закидати що хтось чогось не розуміє.
скептик до Петя Показати IP 3 Грудня 2021 21:20
викинь на смітник свої маацковські методички і не дури людям голову. бандюганами були камуняки і енкаведисти. щодо ОУН-УПА, то вони вбивали тих продажних шкур, хто співпрацював з тими бандюганами, проти кого воювала дивізія СС Галичина ? проти тих же камуняк-бандюганів. І ПРАВИЛЬНО РОБИЛИ !!!! а от щодо співпраці камуняк із фашистською німеччиною - почитай історію, мудрагелю, а потім будеш цвірінькати. в Катині розстрілювали полонених все ті ж камуняки-енкаведисти-бандюгани. так що не треба тут горбатого ліпити.
Всім Показати IP 3 Грудня 2021 20:12
Ви тільки, Люди, подивіться як совки збуджуються від слів УПА, ОУН, Бандера?! Наче вампіри від сонячного світла
Всім їм до Всім Показати IP 3 Грудня 2021 22:48
Раз така реакція в совкових ублюд#ів, значить фільм правильний, про те що треба.
Я до Всім Показати IP 4 Грудня 2021 07:02
а як нащадки недобитих бандюків збуджуються від слів СРСР НКВС соціалізм - і як їх мало...зміниться влада - знову будуть по норах сидіти і нити..
До Я до Я Показати IP 4 Грудня 2021 09:33
Та ні. По собі знаю. Просто відчуття огиди. А ще нудить від "історичної" примітивності нащадків КПСС-НКВД-КГБ. Бо якщо вже так кортить обгідити ОУН-УПА, або тільки УПА, або тільки ОУН, то продемонструйте якусь дослідницьку коректність. Ані ОУН, ані УПА не були міжнародно визнаними державними утвореннями. Тому оцінювати їх можна лише порівнюючи з подібними організаціями, а не за допомогою "розіп'ятої" бабці. Скажімо, більшовики, до того як прийти до влади, відправили на той світ чимало своїх політичних противників чи опонентів, чи зрадників. А в перші десятиріччя свого володарювання політичних противників винищували мільйонами.
скептик до Я Показати IP 4 Грудня 2021 10:26
можеш і не мріяти. кпSS вже на смітнику історії НАЗАВЖДИ
Безсоння з безробітт Показати IP 4 Грудня 2021 02:32
Звичайно херої. В 1945 на весні замордували мою двоюрідну бабцю. Жахливо замордували. 14 років було їй. Наприкінці квітня, до перемоги не дожила. Тіко не росповідайте про переодягнуте НКВД. Тому як зловили хероїв, при затриманні пару поклали. Один відседів, та родиною виїхали до Канади. Там ця родина і мешкае. Я так розумію, що моя неповнолітні родичка, була напевно, москальскою нквдшіцею, або кровавою гебешницею. Старші люди, пам'ятають, незручні таки моменти. Так що поки, всі не вимруть. Не будуть УПА героями для всіх українців.
скептик до Безсоння з безробітт Показати IP 4 Грудня 2021 10:29
Є ДОКАЗИ, чи трєп ? а сотні тисяч замордованих кацапо-енкаведистськими виродками - це факти
До скептика, звичайн до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 08:47
Навіть памятник, в газеті велика стаття. Вона, як би це не смішно а свої 14 вчителькою була, мальньких грамоті навчала. Але сюди ніколи не выставлю, та призвіще не скажу. Щоб по костомахах не стрибали.
Василь Показати IP 4 Грудня 2021 08:24
Те ,що Гітлера викормив Сталін.щоб за його допомогою знищити західну демократію.а потім і самого Гітлера-давно відомий факт.Як і навчання німецьких льотчиків і танкістів в Росії.І спільний парад в Бресті.І допомога Німеччині стратегічними матеріалами і хлібом.А потім розстріли польських офіцерів в Катині,Харкові і в інших місцях.Адже Сталін не зміг взяти Варшаву в 22р.А полякам допомогли відстояти Варшаву українці. Факти є факти.Російський шовінізм-загроза цивілізації.
Петя до Василь Показати IP 4 Грудня 2021 11:37
Тобі платять,що б ти таку ахінею писав, чи ти реально ватняк?!
Влад Показати IP 4 Грудня 2021 14:03
Шановне панство Я один замітив збільшення кількості ботів з їхніми антиукраїнськими настроєм? Надіюсь це просто співпадіння
Антирагуль до Влад Показати IP 4 Грудня 2021 16:23
Люди виражають свою позицію до бандюганів, які своїх же нищили, а з них героїв ліплять. До чого тут антиукраїнські настрої. Якщо хтось читав історію чи чув від очевидців, що вичворяли бандерівці і не хоче шанувати вбивць,то це нормально. Не треба тут про антиукраїнські настрої розказувати
Влад до Антирагуль Показати IP 5 Грудня 2021 09:23
Це не тільки стосується УПА. На постах про можливе військове вторгнення в Україну безліч коментарів на подобі: «наконецто», «за три часа Киев возьмем» і тому подібне А на рахунок УПА то в кожного своя думка! Мої предки нічого поганого про упівців не розказували, а навпаки говорили, що били і тих і тих, а людей розстрілювали - посіпак совєтскому режиму, що і правильно робили!
Василь до Влад Показати IP 4 Грудня 2021 17:35
Це не співпадіння,а ідеологічна війна на розхитування ситуації в Україні.На це працюють декілька інститутів КГБ(ФСБ).
СОМ Показати IP 4 Грудня 2021 15:02
Я радий, що і Волинський музей-скансен долучився до зйомок цього фільму, у якому були задіяні натуральні архітектурні споруди, діючі печі в хатках і природний ландшафт д/парку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus