USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пропонують експрес-маршрути для швидкісного перевезення містян у години пік

11 Березня 2021 19:08
У Луцьку хочуть впровадити два кільцевих маршрути громадського транспорту, що функціонуватимуть у експресному режимі руху в години пік.

Про це йдеться у стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Зокрема, як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, із допомогою так званих експрес-маршрутів, які поєднають всі райони обласного центру по кільцю, лучани зможуть у пришвидшеному режимі дістатися до місця призначення у години пік.

«Цей маршрут буде дуже доцільним у години, коли є максимальний пасажиропотік – зранку і ввечері. При цьому автобус не буде зупинятися на всіх зупинках, а лише на визначених», – розповів науковець. Він додав, що серед пропозицій, які існують на сьогодні – два взаємнопротилежні кільцеві маршрути.

Валерій Дембіцький зазначив, що на експрес-маршрутах можна встановити трохи вищу у порівнянні з рештою громадського транспорту ціну за проїзд.

«Згідно з неофіційними опитуваннями населення готове платити більше, аби діставатися до роботи швидше», – зауважив він.

Окрім цього, фахівець озвучив пропозицію щодо впровадження нічного транспорту на спеціальних маршрутах для перевезення населення, що працює у змінному режимі.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що старости приєднаних до Луцька громад просять прокласти нові автобусні маршрути через обласний центр, аби сполучити села із основними адміністративними вузлами.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Березня 2021 19:39
Є таксі,можливо він не знає про це.
К.лучанин Показати IP 11 Березня 2021 19:59
Це ідея не нова, її викопав на світ Божий Дембіцький із радянських часів. В Луцьку експрес- автобусів не було, а в інших містах були ,( наприклад у Дніпропетровську) і я це добре знаю. Якщо це підходить для Луцька , то нехай буде.
Я за Показати IP 11 Березня 2021 20:25
Робіть.ЛПЗ - Адреналін = 20 хв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus