USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку просять відмінити обов’язкове фасування продуктів у супермаркетах. Петиція

7 Квітня 2020 15:28
Із власників супермаркетів і магазинів у місті Луцьку просять зняти зобов’язання фасувати продовольчі товари, зокрема овочі і фрукти.

Петицію під назвою «Коронавірус і помідори» 7 квітня зареєструвала лучанка Ніна Мартинова. Підписати її можна за посиланням. До кінця збору підписів залишилося 14 днів.

Жінка нагадала, що рішенням виконкому «Про додаткові невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу на період дії карантину» всі об’єкти підприємництва, які здійснюють роздрібний продаж продовольчих товарів без промислової упаковки, зокрема овочів, фруктів, мають забезпечити фасування таких товарів.

Ніна Мартинова переконана, що це рішення – недоцільне, адже немає жодних даних про передачу вірусу через овочі і фрукти.

«Дійсно, овочі і фрукти необхідно ретельно мити, але ж це стандартна рекомендація. Попереднє фасування овочів і фруктів у супермаркетах, де овочі і фрукти продаються десятками ящиків на день, вимагає залучення додаткових працівників, яких доводиться відривати від виконання інших обов’язків. Щоб перебрати запаковані вчора фрукти, продавець мусить витратити набагато більше робочого часу, ніж тоді, коли вони були просто насипані», – вказала авторка петиції і додала, що попередньо запаковані в одноразові торбинки фрукти не мають вигляду.

Окрім того, через потепління овочі і фрукти в одноразовій упаковці швидко запарюються, вкриваються цвіллю і гниють.

«Покупцеві складно впевнитись в якості товару – овочі-фрукти крізь упаковку погано видно, особливо покупцям з вадами зору. Упаковки з фруктами, овочами деякі покупці просто розривають, щоб взяти меншу кількість», – зауважила лучанка.

Вона висловила прохання внести зміни до чинного рішення виконкому міськради і рекомендувати керівництву супермаркетів організувати обслуговування покупців овочів і фруктів через прилавок, як це було в більшості випадків на ринку, а також рекомендувати замість попереднього фасування овочів і фруктів у магазинах самообслуговування, аби фасувати і зважувати товари міг безпосередньо покупець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
мда Показати IP 7 Квітня 2020 15:40
вчора в Там-Тамі.... торбинка овочів, 60% гниле запаковане( це Україна).... де мало б бути на утилізації... у нас воно буде в пакеті для Покупця...
Народна прокуратура Показати IP 7 Квітня 2020 16:17
Правильна петиція
Лучанин Показати IP 7 Квітня 2020 16:19
Петиція цілком слушна. Запаковані в поліетилен овочі та фрукти скоріше псуються, а коли купляєш, то важко розібрати що купляєш насправді. Якщо це не бажання влади дати власникам супермаркетів збагрити народу всю гниль, а дійсно пілкування про людей, то треба просто щоб охорона зобов'язувала покупців при виборі товара користуватися одноразовими поліетиленовими рукавичками - просто і ефективно. Взагалі якщо вже всі так бояться коронавіруса, то треба щоб дезинфікуючі розчини встановили з обох сторін дверей на вході та вивісили одноразові поліетиленові рукавиці, а якщо рукавиці не вдягнув, то вишвирювати з магазина. І не треба ніякої додаткової дурі.
Читач Показати IP 7 Квітня 2020 16:19
А те, що ці фрукти перекладають потенційно інфіковані з місця на місце вибираючи собі кращий фрукт, то нічого? Правильне рішення фасувати надалі!
Да ну до Читач Показати IP 8 Квітня 2020 00:59
А те що ці фрукти кладуть в мішки потенційно інфіковані працівники, то нічого? Через рукавиці не передається! Вдягайте і тоді вам ніхто не буде заважати забирати собі всі самі гнилі фрукти. Смачного!
янеробот Показати IP 7 Квітня 2020 17:07
Яка різниця?!?!?!? блін що це за розумні автори, немає їм чим зайнятись, города нехай садять! пришелепкуваті петиції....
Авжеж до янеробот Показати IP 8 Квітня 2020 00:53
А вам не подобаються розумні? Якби ви відносилися до їх числа то б знали що для того щоб посадити города треба до нього якось дістатися якщо він не під хатою, а в тих хто живе на поверхах в більшості взагалі його немає. Це я вам по секрету розповів, тільки т-с-с-с...
покупець Показати IP 7 Квітня 2020 18:24
Таке розпорядження, це лише плюс для маркетів-бариг які у першу чергу запакують і підсунуть вам непотріб! Радіють, наживаються...
Ностра Показати IP 7 Квітня 2020 22:18
Чергова годівничка для муніципальної дружини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus