USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку проводитимуть електронні опитування про тарифи, продаж майна та символіку міста

20 Березня 2019 11:34
Е-консультації та опитування з різноманітних питань проводитимуть на спеціальному порталі.

Положення про електронні консультації та опитування в місті Луцьку затвердили рішенням виконкому під час засідання 20 березня.

Враховуючи розвиток електронної демократії в Україні та важливість участі членів територіальної громади міста у місцевому самоврядуванні, з метою інституційного забезпечення та впорядкування процесу проведення електронних публічних консультацій в місті Луцьку підготували відповідний проект рішення. Е-консультації мають стати однією з форм участі членів територіальної громади міста Луцька у місцевому самоврядуванні та забезпечувати участь лучан у вирішенні питань місцевого значення.

Документ передбачає, що Е-консультації проводяться у формі:

- електронного опитування – це проведення опитування задля виявлення громадської думки з питань, віднесених до відання місцевого самоврядування. Електронне опитування може мати як просту форму (певна кількість питань із закритим переліком варіантів відповідей, опитувальник з одним варіантом відповіді, з декількома варіантами відповіді) так і складну форму (опитувальник з можливістю редагування відповідей; з налаштуванням діапазону балів оцінки або рейтингування). Така форма е-консультацій проводиться в розділі «Опитування» на веб-порталі «Е-консультації».

- електронної консультації з громадськістю – це оприлюднення пропозиції щодо вирішення певного питання з можливістю коментування учасниками е-консультації та внесенням власних коментарів. Така форма е-консультацій проводиться в розділі «Консультації» на веб-порталі «Е-консультації».

- електронного обговорення нормативно-правового акту – це оприлюднення проекту нормативно-правового акту органом місцевого самоврядування з можливістю коментування документа учасниками е-консультації та внесенням власних коментарів. Така форма е-консультацій проводиться в розділі «Обговорення НПА» на веб-порталі «Е-консультації».

Е-консультації можуть проводитися щодо:

1) проектів нормативно-правових актів, що мають важливе значення для територіальної громади;

2) програм соціально-економічного і культурного розвитку та інших програм, рішень стосовно стану їх виконання;

3) проектів бюджету міста та звітів про його виконання;

4) проектів генерального плану міста та змін до нього, планів зонування територій, детальних планів території;

5) проекту Стратегічного плану розвитку міста та змін до нього;

6) проектів планів і програм соціально-економічного розвитку районів, мікрорайонів, територій міста;

7) проектів актів, прийняття яких може впливати на стан навколишнього природного середовища в місті чи поблизу нього, створення нових екологічно небезпечних об’єктів, які можуть змінити умови життя і підвищити ризик техногенних аварій, сприяти виникненню шкідливих для здоров’я мешканців факторів, або які вимагають незалежної екологічної експертизи для з'ясування їх екологічної небезпеки;

8) проектів Статуту територіальної громади міста (селища, села) та змін до нього;

9) відчуження об’єктів комунальної власності, які мають важливе значення для задоволення потреб громади, передача їх в оренду та під заставу;

10) програм приватизації об’єктів комунальної власності;

11) переліків об’єктів комунальної власності, які не підлягають приватизації;

12) надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення, а також скасування такого дозволу;

13) питань адміністративно-територіального устрою, передбачених законодавством;

14) символіки територіальної громади;

15) встановлення правил з питань благоустрою, забезпечення в ньому чистоти і порядку, торгівлі на ринках та інших правил, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність;

16) зміни тарифів на ЖКП, відносно яких рішення ухвалюється органом місцевого самоврядування;

17) зміни тарифів на проїзд у громадському транспорті;

18) проектів рішень ради про зміну місцевих податків та зборів;

19) проектів рішень про зміну (запровадження) платних послуг у лікувальних та навчальних закладах;

20) питань, що стосуються присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus